Dolar 32,3290
Euro 35,0728
Altın 2.298,20
BİST 9.058,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

KALINTILARA, PARALARI OLURSA BAKACAKLARMIŞ!

KALINTILARA, PARALARI OLURSA BAKACAKLARMIŞ!
21 Temmuz 2020 19:33

ERZURUM‘un farklı bölgelerinde bulunan, bakımları yapılamadığı ve korumaları olmadığı için kaderleri ile baş başa bırakılan tarihi kalıntılar, definecilerin yağmasından kurtulamıyor.

VAKIFTA İZ BIRAKTI

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) emekli olduktan bir süre sonra, üç yıl boyunca da Mehmetçik Vakfı’nın Erzurum Temsilciliği görevini yürüten ve o görevde iz bırakan Emekli Albay Sabri Topdağı, rahat durmuyor!

KAPIYI CİMER’E YAZDI

Temsilcilik görevini bıraktıktan sonra, kendini sosyal etkinlik ve çalışmalara adayan, fırsat buldukça Erzurum’un eski mahalle ve sokaklarını arşınlayan, zaman zaman en ücra köşelere kadar uzanan, özellikle tarihi mekanlarda gördüğü olumsuzlukları gerek sosyal medyada dillendiren, gerekse CİMER üzerinden ilgili kurumlara duyurmaya çalışan Sabri Topdağı’nın objektifine bu defa da DDY İstasyonu’nun alt taraflarında bulunan bir tarihi kalıntı takıldı.

Geçtiğimiz günlerde tarihi Kavakkapı’da yaşanan olumsuzlukları görüntüleyen, çektiği fotoğrafları sosyal medyada paylaşmakla kalmayan, aynı zamanda CİMER’e de; eserlerin restore edilerek, şehre kazandırılması talebiyle başvuran Albay Topdağı, aldığı cevabı yine takipçileri ile paylaştı.

BU DEFA DA BU KALINTI

Kavakkabı ayıbından sonra, bu defa da DDY istasyonunun alt tarafında bulunan ve defineciler tarafından tahrip edilen bir tarihi kalıntıyı sosyal medyada paylaşan Albay Topdağı, CİMER’e yazdığı yazıya gelen cevabı da takipçilerine duyurdu.

DERİN ÇUKURLAR KAZILMIŞ

Kalıntının zemininde derin çukurlar kazan definecilerin, tarihe yaptığı tahribat ciddi eleştiri konusu olurken, Erzurum İl Kültür Müdürlüğü’ne havale edilen CİMER yazısına ilgililerin “İlgi ve hassasiyetiniz için teşekkür eder, başvuru konusu yapıların, bakanlığımız ödenekleri kapsamında değerlendirileceğinin bilinmesini rica eder, esenlikler dileriz” şeklinde cevap verdiği kaydedildi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.