Dolar 32,6139
Euro 34,8224
Altın 2.509,77
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

NUMUNE, MAREŞAL DERKEN, SIRA PALANDÖKEN’E GELDİ!

NUMUNE, MAREŞAL DERKEN, SIRA PALANDÖKEN’E GELDİ!
3 Ekim 2019 12:09

TAM 60 yılı geride bırakan, bölgenin oldukça eski ve teşekküllü sağlık kuruluşlarının başında gelen Palandöken Devlet Hastanesi’nin, “bilinçli” olarak “kapanma” noktasına sürüklenmek istenmesi, bu hastaneden hizmet alan vatandaşları tedirgin ediyor.

Kapılarını 1959 yılında, 35 yataklı mütevazı bir işçi hastanesi olarak açan, ilk gününden itibaren “Sosyal Sigortalar Kurumu Hastanesi” adı altında Erzurum, dolayısıyla bölge insanına hizmet vermeye başlayan hastane, geçen yıllar içinde en az 10 kat büyüdü.

Çoğu vatandaşın, herhangi bir araca binmeksizin, yürüyerek rahatlıkla ulaşabildiği hastane, daha sonraki yıllarda yapılan yapılan yasal düzenlemelerle Sağlık Bakanlığı’na bağlandı, adı da 2005 yılında Palandöken Devlet Hastanesi olarak değiştirildi.

VATANDAŞIN AKLINA İLK GELEN HASTANE

Bir ara tepeden-tırnağa tadilattan geçirilerek hizmet kalitesi daha da yükseltilen hastane, hekime görünme ve tedavi olma ihtiyacı duyan insanların başvurduğu, “ilk akla gelen” sağlık merkezi halini aldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından Çat Yolu üzerinde yaptırılan Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin faaliyete geçmesiyle birlikte önce Numune Hastanesi “depreme dayanıklı değil” denilerek kapatıldı, ardından Mareşal Çakmak Askeri Hastanesi ve Göğüs Hastalıkları Hastanesi pasif duruma düşürüldü.

DENGESİZ BİR DAĞILIM VAR

Atatürk Üniversitesi tarafından uzun yıllar hizmet veren Aziziye Hastanesi’nin kapatılmasıyla birlikte, sağlık hizmetlerininin yükünün neredeyse tamamı şehrin batısı’na kaydırıldı.

Toplam bin 400 yataklı Araştırma Hastanesi’ne, yine aynı yatak kapasitesine sahip ikinci bir hastanenin de o bölgede vücut bulması, beraberinde müthiş bir trafik yoğunluğunu getirdi. Günde ortalama 12 bin poliklinik başvurusunun yapıldığı hastanelerin çevresinde araçlar için park yeri bulmak ciddi sorun halini alırken, muayene kuyruklarının uzaması, önceden randevu alan hastalara bile, belirlenen saatten çok sonralarında sıra gelmesi, ileride yaşanacak “çok daha büyük” sıkıntıların habercisi olarak görülmeye başladı.

BİLİNÇLİ SORUN YAŞATILIYOR

Böylesi bir ortamda, başvuran hastalarına sağlık hizmetini “en iyi şekilde” vermeye çalışan Palandöken Devlet Hastanesi’nde yaşanan ve bilinçli olarak yaşatılan çeşitli sorunlar, “imaj operasyonu” olarak tanımlanıyor. Konuyla ilgili olarak değerlendirme yapan yetkililer, ecrzurumdanhaberler.com’a şu açıklamaları yaptılar:

“-Biz, iyi bir hastaneyiz. Elbet çok önemli ameliyatlar yapıyoruz diyemeyiz. Ama bize başvuran insanların sorunlarını, sıkıntılarını hafifletme adına elimizden gelen gayreti, (çok sık yaşatılan doktor gel-git’lerine rağmen) gösteriyoruz. Laboratuvarlarımız faal, röntgen, MR, ultrason çekimlerinde sıkıntı yok. Birçok tahlili yapabilecek düzeydeyiz. Diş ünitemiz, acil servisimiz aktif. Şehirin her tarafından bize ulaşmak çok kolay ve ucuz. Eğer bu hastane kapanırsa, diğer hastanelere ulaşmak ve muayene olmak bile mümkün olmaz. Vatandaş, Palandöken Devlet Hastanesi’ni kendi evi gibi görüyor. bu evi yıkmamak, hem devlet ve hem milletin menfaatine olur.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.