Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

ÖNÜMÜZE NE GELİYORSA KARALIYORUZ!

ÖNÜMÜZE NE GELİYORSA KARALIYORUZ!
24 Temmuz 2020 11:30

“OLACAK şey değil” demeyin, hep birlikte görüyoruz, oluyor işte…

Evlerimizden çıkar çıkmaz rastlıyoruz rezilliklere.

KAZINMASI, TEMİZLENMESİ ÇOK ZOR

Daha düne kadar tertemiz olan karşı duvarların, sprey boyalarla, çıkması, kazınması çok mümkün olmayan yazılarla karalandığını görüyor, doğal olarak irkiliyoruz.

Aslında bir kültürün, belki altyapının doluluğunu da gösteren, okunduğunda insanın yüzünde tebessüm oluşturan duvar yazılarının rastgele ve her yere yazılıyor, hele de tarihi bina, yapı ve eserlerin yüzüne kara bir leke gibi çalınıyor olması tepki doğuruyor.

DUVARLARI YENİ TEMİZLENMİŞTİ

İnsana “bu kadarına da pes” dedirten kara lekelerden birisi, geçtiğimiz aylarda duvarları tertemiz hale getirilen Caferiye Camii’nin bahçe duvarlarına çalındı. Spreyle yazılan ve cami duvarından sevgiliye gönderilen mesaj, tepkiyle karşılandı.

GECE KARANLIĞINDA YAZILIYOR

Tarihi eser, kalıntı, cami, ya da yeni sıvanmış bina denmeden, hemen her tarafa yazılan yazılara sitem eden vatandaşlar, daha çok gece karanlığında, şehrin ıssızlığa gömüldüğü vakitlerinde, ellerinde sprey boyalarla ortaya çıkan ve sokaklara dökülen “kara böcükler”e fırsat verilmemesi gerektiğini söylediler.

SPREY SATIŞLARI YASAKLANSIN

“Eğer bu rezilliklerin önüne geçilemiyorsa, Erzurum’da sprey satışları ya yasaklansın, ya da satışı izni bağlansın” diyen vatandaşlar, belediyelerin duvar yazısı yazmaya meraklı insanlara özel çalışma alanları açmasının sorunu ortadan kaldırabileceğini belirttiler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.