Dolar 32,5650
Euro 34,9596
Altın 2.447,87
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 21°C

PALERİUM AVM’DE ÇOĞU YER DEVREN SATILIK!

PALERİUM AVM’DE ÇOĞU YER DEVREN SATILIK!
25 Şubat 2017 14:51

ERZURUM ekonomisine canlılık kazandırsın, Cumhuriyet Caddesi’ne de hareketlilik getirsin diye Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan ve SES Turizm A.Ş.’ye ihaleyle kiralanan Palerium AVM’de “hazan mevsimi” çabuk başladı. İşletmecilerden küçük ortak Murat Aslan’ın hissesini devrederek ayrılmasıyla başlayan ayrılık rüzgarı, giderek fırtınaya dönüştü.

Erzurum’un en işlek ve merkezi yeri olan Cumhuriyet Caddesi’ndeki Palerium AVM’de işyeri kiralayan çoğu işletmeci, sahibinden.com sitesinde ardı ardına verdikleri “devren satılık” ilanları ile hemen herkese “Palerium’da neler oluyor” dedirtti. AVM’nin fast-food katı olarak bilinen yeme-içme bölümündeki 5 işletmenin yanında, en üst kattaki kafenin de satışa çıkartılması kafaları karıştırdı.

Dövizde yaşanan yükseliş ve dalgalanmanın yanında, AVM’deki mütşeri sayısı ve profilindeki düşüş nedeniyle hemen herkesin ödeme güçlüğü içine düştüğü, bu nedenle de işyerlerini devren satılığa çıkardığı öne sürüldü. “İş yapar, kazanır, kazandırırız” düşüncesiyle Palerium AVM’den işyeri kiraladıklarını ve çok ağır hükümler barındıran sözleşmeleri imzaladıklarını hatırlatan işletme sahipleri, “Üniversite tatilde. Öğrenci yok. Terminal Caddesi’nde art arda açılan kafeler de mütşeriyi çekti. Kiraları ödeyemiyoruz. Ne yapacağımızı da bilemiyoruz. Çünkü ortada imzaladığımız bir sözleşme var. Siyasetçilerimizden bu konuda yardım ve destek bekliyoruz” diye konuştular.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.