Dolar 32,5351
Euro 34,9450
Altın 2.439,05
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C

TASI, TARAĞI TOPLAMADAN GİTTİLER!

TASI, TARAĞI TOPLAMADAN GİTTİLER!
15 Eylül 2016 12:31

02-pes

PASİNLER’den eski adı Malikom, yeni adı Pelitli Köyü’ne gitmek isterseniz, bir vadiye düşer yolunuz.

İlçe merkezine yaklaşık 10, bilemediniz 12 kilometre uzaklıkta, daha çok Karadeniz ikliminin bariz özelliklerini taşıyan o vadide, bir hidroelektrik santrali (HES) çıkar önünüze.

İlk bakışta, Malikom Deresi’nin suyunu değerlendirmek amacıyla yapılan, inşaatı tamamlanmış ve faaliyete geçmiş HES’e ait şantiye binaları, o binaların yanında su ve yakıt tankları, beton santralleri, binaların içinde yığınla malzeme ile yolun kenarında terkedilmiş bir de minibüs çeker dikkati.

Damında Türk Bayrağı’nın dalgalandığı, idare binasına ait kapının üzerinde göze çarpan Emreray ve www.emreray.com tabelası, o santralin hangi şirket tarafından yapıldığına dair bir fikir verir size.

Görenlere yol gösteren o tabeladaki bilgilerden hareketle, erzurumdanhaberler.com olarak sözü edilen internet sitesine girdik, ancak, “Neden Malikom Deresi’ndeki şantiye binalarını boşaltmadınız, neden atıklarınızı götürmediniz ve neden çevreyi temiz tutmadınız?” sorularını sorabileceğimiz bir iletişim noktası bulamadık.

Umarız bu haberimizden sonra, HES’i yapan şirketin ilgilileri harekete geçer ve umarız şehir merkezine 40 kilometre kadar uzaktaki o cennet vadi, koruma altına alınır. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.