Dolar 32,5059
Euro 34,9169
Altın 2.447,53
BİST 9.711,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 21°C

TERZİOĞLU: ÜLKÜCÜLÜK KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİLDİR

TERZİOĞLU: ÜLKÜCÜLÜK KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİLDİR
11 Ekim 2019 15:42 | Son Güncellenme: 11 Ekim 2019 15:44

İYİ Parti Erzurum il Başkanı Avukat Haluk Terzioğlu, düzenlediği basın toplantısında, Suriye topraklarında sürdürülen Barış Pınarı Harekatı’na yönelik değerlendirmelerde bulundu, Erzurum’un sorun ve sıkıntılarına göndermeler yaptı, belediyelerin özel kalem müdürlüğü giderlerinin parmak ısırttığını belirtti, bu arada  önemli bir de mesaj verdi, “Ülkücülüğü herhangi bir partinin tekeline bırakmayız” dedi.

Parti binasında basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Haluk Terzioğlu, gerek ülkeye ve gerekse Erzurum’a “korku iklimi”nin hakim olduğunu savundu. Partilerini çoğu insanın “sığınılacak bir liman” olarak gördüğünü bildiren Terzioğlu, “Ancak üye konusunda insanımız korkuyor, çekiniyor. inanın hukukçu bir insan olarak ben bile korkuyorum” diye konuştu.

Mahalle baskısından çeşitli kesimlerin etkilendiğini, bunun başında da yerel basının geldiğini vurgulayan Başkan Terzioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

HERHANGİ BİR PARTİNİN DEVAMI DEĞİLİZ

“- Biz, herhangi bir partinin devamı, önü-arkası filan değiliz. Biz, İYİ Parti’yiz. Hedeflerimiz var, ilkelerimiz var. Ülkücülük vatanperverliktir, milli, manevi değerleri kucaklamaktır. Ülkücülüğü biz bu çerçevede değerlendiriyor, ülkücülüğü herhangi bir partinin tekeline bırakmak istemiyoruz.”

Bir gazetecinin, “Sizi icraya verenler var, alacaklarını istiyorlar. Bu konuda ne söylersiniz?” sorusuna, “Evet, bizi icraya vermişler, ama bu ayıp bişey değil. Günümüzde herkes herkesi icraya verebilir” söylemiyle yaklaşan Haluk Terzioğlu, daha sonra şunları söyledi:

BÜYÜKŞEHİR’İN BORÇLARINA BAKMAK LAZIM

“- Bizden önceki yönetime, yerel seçimler sırasında yapılan tanıtım çalışmaları nedeniyle fatura kesilmiş. O faturanın tutarı ödenmemiş. Alacaklı taraf da icraya gitmiş. Partiiçi hareketliliğin olduğu döneme denk gelen süreçte, ilanen tebliğ olmuş, dolayısıyla bu konuda herhangi bir itiraz yapılamamış. Göreve geldikten sonra, karşı taraf ile görüştük. İcraya konu olan alacağı büyüteç altına alıyoruz. Amacımız sulh yoluna gitmek. Tabi bu, bizim kendi sorunumuz ve bizi ilgilendiren bir konu. Bir de Büyükşehir Belediyesi’nin borçlarına bakmak lazım. Belediyeden çok sayıda alacaklı işadamı, müteahhit var. Bu boru, şehirde yaşayan herkesi ilgilendirir.”

Palandöken İlçe eski Başkanı Alpaslan Yapağı’yı “kesin ihraç” talebiyle disiplin kuruluna sevk ettiklerini hatırlatan Başkan Terzioğlu, “Bu tür olaylar olağan şeyler. Biz işimize bakıyoruz” dedi ve şöyle devam etti:

ERZURUM’A ENGELLİ YAŞAM MERKEZİ KURULMALIDIR

“- İYİ Parti olarak neler yapabilir, Erzurum’un kanayan hangi yarasına çözüm getirebiliriz diye düşünüyor, çareler üretmeye gayret ediyoruz. Erzurum’da 5 bin kadar engelli vatandaşımız var. Belediye meclis üyesi arkadaşlarımız, Erzurum’da engelli yaşam merkezi kurulması için çalışma yapıyor. Bu merkezi kurmak, belediyelerin özel kalem müdürlüklerinin giderlerine baktığınızda hiç de bize zor gözükmüyor. Bir ilçe belediyesinde tespih, kadayıf dolması, çiçek, çelenk giderinin turarı 2 milyon 500 bin lira olabilir mi, olmuş işte. Bu tür harcamaları her belediyede görmek mümkün.Hele Büyükşehir’i kastetmiyorum.”

İlçeler arasında ayrım yapılmasının kimseye bir şey kazandırmayacağını, aksine ayrıştırmayı daha da körüklendireceğini belirten Terzioğlu, “Güney ilçesi, kuzey ilçesi ne demek? Güney ilçeleri diyerek toptan değerlendirmeye tabi tutulan bir Karayazı’nın, Hınıs’ın, Tekman’ın her birinin şahsiyeti var. Kürt olmak ayıp değildir, kimsenin elinde olan bişey de değildir. Erzurum’un yığınla sıkıntısı var, onlara bakmak, mesela konut sektörünü büyüteç altına almak lazım. Maliyeti 100 trilyon lirayı bulan New City konutları niye sökülüyor. Çürük diye yıkmaya çalışıyor, yıkamıyorlar. O binaların yıkımında kullanılan vinçlerle bir de Şehristan Konutları’na dokundursalar mesela, ne kadarı ayakta kalabilir? Çin’in toplu konutlarını andıran yapısıyla Şehristan iç içe geçmiş. Oralarda yıkılan camileri de unutmuyoruz. Sanki yıkma sırası Doğu TV’nin bulunduğu yerdeki camiye geldi” dedi. erzhaber

YORUMLAR

  1. Sunmani yildirim dedi ki:

    Sayın Terzioğlu un anlattigi gibi korku evet biz bu partiyi kurarken sayın Haluk bey sahibi korku treninin içindeydi ne yazıktır ki o korkuyu yendi bizlerin verdiği cesaretle şimdi ise biz kurucuları yok saymakda teşkilat anlayışini dahi beceremeden il Başkanı olmasi bocaladdirdi parti il binasına dahi uğramadan il başkanı olurmu her şey lYl olucak bunun biz bilincindeyiz ya siz çocuk.