Dolar 32,5084
Euro 34,8143
Altın 2.487,04
BİST 9.551,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 19°C

ULAŞIMA ZAM YAPILDIĞINI, VATANDAŞ OTOBÜSTE ÖĞRENDİ

ULAŞIMA ZAM YAPILDIĞINI, VATANDAŞ OTOBÜSTE ÖĞRENDİ
22 Eylül 2017 12:22 | Son Güncellenme: 22 Eylül 2017 12:24

ERZURUM‘da şehiriçi otobüs ücretlerine yapılan yüzde 12,5’luk sürpriz zammı, sabah vatandaş otobüse bindiğinde öğrendi. Ulaşım ücretlerine yapılan zammın neden daha öhce duyurulmadığına bir anlam veremeyen vatandaşlar, “Okulların açıldığı, yoğunluğun yaşanmaya başlandığı günlerde yapılan zam, hiç de etik olmadı” diyerek tepki gösterdiler.

Şehiriçi ulaşım ücretlerine yapılan 25 kuruşluk zam ile birlikte Erzurum’da tam bilet fiyatı 2 liradan 2 lira 25 kuruşa yükseldi. İndirimli öğrenci bileti de bir lira 50 kuruştan, 1 lira 60 kuruşa yükseltilirken, ilk defa aylık abonman uygulamasına geçildi.

HATA YAPILMIŞ, ÖZÜR DİLİYORUZ

Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Şahin, ulaşım ücretlerine yapılan zammın UKOME (Ulaştırma Koordinasyon Merkezi) kararı olduğunu söyledi. Alınan kararın kamuoyuna duyurulmamasını “eksiklik” olarak gören Şahin, “Bu kararı halkımız uygulama başlamadan öğrenmeliydi. Hata yapılmış. Vatandaşlarımızdan özür diliyoruz” dedi.

SINIRSIZ ABONMAN KART AVANTAJI

Şahin, alınan yeni bir kararla “sınırsız” abonman kart uygulamasına geçildiğini hatırlattı, “Önceden vatandaşımız, 60 binişlik, 90 binişlik kart satın alıyor, karşılığında da bedelini ödüyordu. Bu kartlara ilave olarak bir de sınırsız abonman kart uygulamasına geçildi. Vatandaşımız, ayda 120 lira ödeyerek aldığı kart ile sınırsız olarak, hiçbir kısıtlamaya gerek kalmaksızın şehiriçi toplu ulaşım araçlarından faydalanabilecek. Öğrenci kardeşlerimiz de yine ayda 85 liraya alacakları sınırsız kart ile bu imkandan daha ekonomik şekilde yararlanabilecekler” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.