Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 17°C
Az Bulutlu
Erzurum
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 23°C

YEDİ DÜVEL’E KARAYAZI’DAN MEYDAN OKUDU

YEDİ DÜVEL’E KARAYAZI’DAN MEYDAN OKUDU
11 Nisan 2017 19:08

BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Tıpkı İstiklal Savaşı’nda olduğu gibi, bugün de yedi düvelle savaşıyoruz. Bu kutlu yolda istikametimiz, tercihimiz güçlü bir Türkiye içindir” dedi.

Karayazı’da düzenlenen açık hava toplantısında, halka Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, muhtarlarla yaptığı toplantıda da “evet” tercihinin önemine vurgu yaptı. Milletin meydanlardaki coşkusunu gördükçe yarınlara olan azim ve inancın daha da arttığını kaydeden Başkan Sekmen, şunları söyledi:

“Bizler 16 Nisan’da neye evet dememiz gerektiğini şöyle ifade ediyoruz. Yargı tarafsız olsun, Meclis hükümeti denetlesin, millet hükümeti doğrudan seçsin, sıkıyönetim kalksın, askeri yargı kalksın, darbeci, vesayetçi anlayış tamamen son bulsun, yargıda vesayet bitsin, vesayet odaklarının yargıya sızması engellensin. Mecliste milletin vekil sayısı artsın, bürokrasi azalsın, büyüme hızlansın, Cumhuriyetimiz güçlensin, üniter yapımız güçlensin, birliğimiz, kardeşliğimiz artsın, güçlü ve kararlı yönetimle terör örgütlerinin kökü kazınsın, Türkiye, dünyada daha çok söz ve hak sahibi olsun, örnek alınan ülke haline gelsin.”

İKİNCİ DİRİLİŞ DESTANIMIZI YAZACAĞIZ

Referandumun dünya tarihine yön vereceğini de savunan Sekmen, “Ülkemizin yıllardan beri geçtiği çileli yolda birçok ihtilallerle, komplo teorisiyle, cuntacılarla, darbelerle, e-muhtırayla, gezi olaylarıyla, paralel devlet yapılanmasıyla karşılaştık. Biz bu çileli yolda milletimizde var olan mukaddesatla dimdik ayakta durabildik. Peygamber Efendimizin duasına mazhar olan bu ümmetle birçok zafer elde ettik. Bundan bir asır önce kahraman ecdadımız, bütün dünyaya ‘Çanakkale Geçilmez’ diye haykırdı. Din-i mübin-i İslâm için kanlarını ve canlarını feda etti. Bugün millet ve yaşadığımız coğrafya olarak yine bir imtihandan geçiyoruz. Dünya’nın bütün süper güçleri ve yedi düvel ‘Hayır’ı, aziz milletimiz de ‘Evet’i savunuyor. İnşallah 16 Nisan’da ikinci diriliş ve demokrasi destanımızı aziz milletimizle hep birlikte yazacağız” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.