Dolar 32,5657
Euro 34,7157
Altın 2.488,97
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

UMUT PROJESİYDİ HÜZÜN PROJESİ OLDU

UMUT PROJESİYDİ HÜZÜN PROJESİ OLDU
2 Nisan 2021 15:03 | Son Güncellenme: 2 Nisan 2021 15:23

ERZURUM-Pasinler Karayolu üzerinde, dağların arasında oluşturulan İkinci Organize Sanayi Bölgesi’nde yaşanan toprak kayması, bazı tesisleri kullanılamaz hale getirdi, büyük umutlarla temeli atılan ve 4 ay gibi kısa zamanda yapımları tamamlanan Tekstilkent’teki fabrikalarda ciddi hasara neden oldu.

ADIMLAR SEKTEYE UĞRADI

Başta Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Ticaret ve Sanayi Odası ile Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Vakfı’nın (KUDAKA) işbirliğinde, istihdama katkı sağlamak, kent ekonomisine ivme kazandırmak, tekstil alanında yatırım ve üretimi teşvik ederek farkındalık oluşturmak amacıyla “Tekstilkent” adı altında atılan adımların sekteye uğraması üzüntü kaynağı oluşturdu.

HABERİ BÖYLE DUYURDUK

Geçtiğimiz ocak ayında erzurumdanhaberler’e gelen “Üretime başlayan fabrikalardan ikisinin duvarlarında, yaşanan toprak kayması nedeniyle çatlaklar oluştu ve çalışanlar ücretsiz izne çıkartıldı” haberi, bir anda gözleri Erzurum açısından “umut projesi” olarak tanımlanan Tekstilkent’e çevirdi. Sonraki günlerde gelen haberler, Tekstilkent’te gidişatın hiç de iyi olmadığı gerçeğini ortaya koydu.

SORUMLULUK KİMDE

Meclis Başkan Vekilliği görevini, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Meclis Başkanı Saim Özakalın’ın üstlendiği, Pasinler karayolu üzerinde bulunan İkinci Organize Sanayi Bölgesi’nde, müteşebbislere özel birtakım imkanlar da sunularak “yatırım çağrısı” yapıldı. 2. OSB’nin hayata geçirildiği günlerde özellikleSaim Akalın’ın Meclis Başkanlığı’nı yürüttüğü ETSO’dan kamuoyuna pompalanan umut haberleriyle, vatandaşlar büyük beklenti içine sokuldu.

İNŞAATLAR 4 AYDA TAMAMLANDI

Çok sayıda müteşebbisin yatırım için niyet belirttiği bölgede ilk aşamada 4 büyük tekstil fabrikasının temeli atıldı. Farklı alanlarda üretim yapan tesislerin de bulunduğu 2. OSB’de, bir yandan altyapıda yaşanan eksiklikler giderilirken, fabrika inşaatları da tamamlandı ve hızla üretime geçildi.

Ancak aradan bir yıl bile geçmeden, 2. OSB’deki kimi tesiste toprak kaymasıyla birlikte duvarlarda ortaya çıkan çatlaklar, iştah kaçırttı. Ocak ayında erzurumdanhaberler’e ulaşan bir bilgide, “Tekstilkent’teki iki fabrikadan birisinde yaşanan toprak kayması ve çatlaklar nedeniyle üretime ara verildi. Diğer fabrikada da benzer türde sıkıntı yaşanıyor” haberi, bir anda dikkatleri İkinci OSB’nin üzerine çevirdi.

ZEMİN ETÜDÜ YAPILDI MI

Geçtiğimiz günlerde Erzurum Basını’nda da yer almaya başlayan haberler, Tekstilkent’teki vehameti gözler önüne serdi. Yollarda çatlaklara, binalarda kayma ve yıkımlara neden olan toprak kayması akıllara “Acaba zemin etüdü yapılmadan mı inşaatlar başladı?” sorularını akıllara getirdi.

AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN

Erzurum açısından “umut projesi” olarak tanımlanan ve hatta Vali Okay Memiş’in de makinaların çalışmasıyla birlikte yüzünü güldüren Tekstilkent’in bir anda “hüzün projesi”ne dönüşmesi, şehir genelinde üzüntüyle karşılandı.

İkinci OSB yönetiminden müteahhidine varıncaya kadar hemen herkesin sorumluluğu, suçu, günahı başkasına yüklemeye çalıştığı hüzün projesinde, suçlu aramaktan önce, yaşanan sorun ve sıkıntıyı gidermek için formüller üretilmesi gerektiğine vurgu yapıyor ve erzurumdanhaberler olarak “Teksitilkent afet bölgesi ilan edilsin” önerimizi yüksek sesle dillendiriyor, ardından da Erzurum’un, Erzurum insanının umutlarını toprağa gömenlerden hesap sorulmasını beklediğimizi ifade ediyoruz. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.