Dolar 32,5942
Euro 34,7581
Altın 2.497,88
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

YIĞINLA ÖDÜLÜ VAR, KİMSENİN HABERİ YOK!

YIĞINLA ÖDÜLÜ VAR, KİMSENİN HABERİ YOK!
21 Nisan 2017 18:31 | Son Güncellenme: 21 Nisan 2017 21:39
HORASAN‘ın Aliceyrek Köyü’nde doğan, ilk ve orta öğrenimini köyü ile ilçesinde tamamladıktan sonra, eğitimine 5 yıl ara veren, ardından da girdiği İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon-Sinema Bölümü’nü 2015 yılında bitiren 28 yaşındaki Rıdvan Yavuz’un, yazıp, yönetmenliğini yaptığı “Kuyu” filminin, Kanada Montreal Türk Filmleri Festivali’nden davet alması, herkesi gururlandırdı.
Halen Erzurum Büyükşehir Belediyesi Hulusi Seven Sanat Merkezi’nde çalışan ve Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde yüksek lisans yapan Rıdvan Yavuz, arkadaşları arasında “ödül avcısı” olarak biliniyor. Gerek üniversite yıllarında ve gerekse sonrasında çok sayıda kısa film ve belgesel çeken Rıdvan Yavuz, hem ulusal ve hem de uluslararası alanda çok sayıda ödüle ambargo koydu.

KUYU, 5 AYRI FESTİVALDE FİNALİST
İstanbul Üniversitesi’nde okurken kamera arkasına geçen, bu arada senaryo da yazmaya başlayan Rıdvan Yavuz’un, son olarak yazıp, yönettiği “Kuyu” filmi, halen değerlendirmesi yapılan ve sonuçlanmayan 5 ayrı festivalde finale kaldı. Son olarak Kanada’dan davet aldıklarını belirten Rıdvan Yavuz, erzurumdanhaberler.com’a yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“- Filmlerimi kendim yazıyor, çekiyor ve kurguluyorum. Şimdiye kadar çok sayıda kısa film ve belgesel çektim. Hedefim uzun metrajlı filmler yapmak. Sinema çok maliyetli bir iş. Bizim tek başımıza bu işin üstesinden gelmemiz mümkün değil, desteğe ihtiyacımız var. Kuyu filmine Erzurum Büyükşehir Belediyesi destek verdi, müteşekkiriz. Kanada’dan davet aldık, ama gidebilir miyiz, bilemiyoruz. Eğer Büyükşehir Belediyesi ya da Atatürk Üniversitesi destek verirse gidebiliriz.” erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.