Dolar 32,5882
Euro 34,7936
Altın 2.508,04
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

YOL YAPMAK KİMİN İŞİ?

YOL YAPMAK KİMİN İŞİ?
16 Ekim 2016 09:54

01-ayol2

KİME sorsanız, yol, kaldırım, refüj yapma işinin, belediyelerin asli görevleri arasında geldiğini söyler.

Erzurum kent merkezinde birisi büyükşehir olmak üzere 4 belediye bulunuyor. Ancak, gelin görün ki, bu belediyelerin neredeyse tümü, asli görevlerinin dışında hemen her işe el atıyor, sıra yol yapımına, park sorununa çare bulmaya, çevre temizliğine, toplu ulaşımdaki aksaklıkları gidermeye geldiğinde sanki de sırra kadem basıyor.

Mevcut ilçe belediyeleri içinde en hareketli olanı hiç şüphesiz Yakutiye.

Kentin neredeyse tüm eski mahallelerini bünyesinde barındıran Yakutiye’nin sadece köhne binaları değil, yolları da darmadağınık.

Açılan, adı konulmamış, kullananı hayli fazla yeni yollar da kaderine sanki terkedilmiş gibi.

Mevcut yolları bakım ve onarım isteyen, asfalt bekleyen Yakutiye’de, dönüp de bu işe bakan sorumlu sanki de yok gözüküyor.

YOLLARIN BAKIMINI YAPSINLAR, BAŞKA İHSAN İSTEMİYORUZ

Erzurum’un tarihi mekanlarının çoğunlukta olduğu Tebrizkapı ve Kırmacı Mahallesi’nde yolların rezalet bir durumda olduğunu belirten vatandaşlar, “Yetkililerden yeni yol yapmalarını beklemiyoruz. Lazım değil, hiç olmazsa gelse de çukurları düzeltseler. Buralara yerli-yabancı yığınla insan geliyor. Onlara karşı Erzurum’u kötü göstermeye, bizi mahcup etmeye kimsenin hakkı olamaz. Geçmiş yönetimler hiç olmazsa parke döşeyerek yol yapmış, halka hizmet etmiş. Mevcut belediye başkanlarında o hassasiyeti ve inceliği göremiyoruz. Kar yağmadan yollarımızın bakım ve asfaltının yapılmasını istiyoruz” dediler.

Yakutiye Belediyesi’nin, kendi projesi olan Hasan-i Basri’deki Yeşilyakut Evleri’nin önününü pırıl pırıl hale getirdiğini hatırlatan vatandaşlar, “Orada rant var. Bu tarafta da külfet. Böyle ayrımcılık olur mu? Yapılan hem tarihi mekanlara ve hem de bu yörede yaşayan bizlere karşı saygısızlıktır” diye konuştular. erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.