Dolar 32,5542
Euro 34,9068
Altın 2.429,71
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
22°C
Parçalı Bulutlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 21°C
Cts 22°C

AKADEMİK FAALİYETLER DEVAM EDECEK DE NE DEMEK?

AKADEMİK FAALİYETLER DEVAM EDECEK DE NE DEMEK?
28 Ağustos 2016 08:17 | Son Güncellenme: 28 Ağustos 2016 18:06

üni foto

ONBEŞ Temmuz Darbe Girişimi olaylarından sonra, ülke genelinde başlatılan operasyonlar ve temizlik harekatı devam ederken, Atatürk Üniversitesi’nden de, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yapılan son açıklamada “ilginç” sayılabilecek bir ifadenin kullanılması, okuyanlara “Acaba Atatürk Üniversitesi yetkilileri ne demek istiyor?” dedirtti.

Üniversite genelinde toplam 93 akademik personelin açığa alındığını duyuran açıklamanın son bölümündeki, Atatürk Üniversitesi’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine sahip çıkarak eğitim-öğretim ve akademik faaliyetlerine devam edeceği kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadesi ilginç bulundu. Açıklamanın bu son kısmını okuyanlar, “Acaba Atatürk Üniversitesi’nin eğitim faaliyetlerinde bir kesinti mi olmuştu da, ‘akademik faaliyetlerine devam edeceği’ denilerek bu kesintinin ortadan kaldırıldığı ifade edilmek isteniyor” demekten kendilerini alamadılar.

İşte o açıklama:

93 AKADEMİK PERSONEL AÇIĞA ALINDI

“15 Temmuz 2016 tarihinde cebir ve şiddet kullanılarak Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasal düzenini ortadan kaldırmaya yönelik teşebbüs sonrasında, FETÖ/PDY’ye karşı yürütülmekte olan mücadelede Atatürk Üniversitesi tüm kurumlarla tam bir uyum içinde çalışmaktadır. Bu amaçla, FETÖ/PDY terör örgütüyle irtibatlı olanların belirlenmesi, haklarında idari ve hukuki yaptırımların gerçekleşmesi için gereken çalışmalara titizlikle devam edilmektedir.

Bu kapsamda, 26 Ağustos 2016 tarihi itibari ile; 93 akademik personel açığa alınmış, bunlardan 29’unun kamu görevinden çıkarılması Yüksek Öğretim Kurulu’na teklif edilmiştir, İdari kadroda çalışan 20 personel açığa alınmış, bunlardan 5’i Üniversite Yönetim Kurulu tarafından kamu görevinden çıkarılmıştır.

Atatürk Üniversitesi’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine sahip çıkarak eğitim-öğretim ve akademik faaliyetlerine devam edeceği kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.