Dolar 32,5120
Euro 34,9490
Altın 2.435,29
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C

AKSU VADİSİ’NDE ÖLÜM TEHLİKESİ

AKSU VADİSİ’NDE ÖLÜM TEHLİKESİ
9 Şubat 2021 19:46

ERZURUM‘un İspir İlçesi’nin doğal güzellikleri ile bilinen Aksu Vadisi’ne bağlantı sağlayan yolda “ölüm kayaları” tehlike saçmaya devam ediyor. Toplamda 12 mahalle ve 4 muhtarlığın bulunduğu vadi ile bağlantıyı sağlayan yola sık sık yuvarlanan, yoldan geçen araçlara isabet etmesi halinde ölüme bile yol açabilecek kayalar, bir kez daha yöre insanının yüreğini ağzına getirdi.

İlçe Merkezi’ne yaklaşık 25 kilometre mesafede bulunan, doğal  güzellikleri ile bilinen, özellikle yaz aylarında yemyeşil hali ile nefes kesen Aksu Vadisi’ne bağlantı sağlayan yolların belası kayalar tehlike saçmaya devam ediyor.

HANİFİ AKSU: USANDIK!

Yaz aylarında toplam nüfusu 3 bine kadar çıkan köy ve mahalleler ile ulaşımı sağlayan yolda yaşanılan tehlikelerden usandıklarını belirten Aksu Vadisi ve Köyleri Doğal Yaşamı Koruma Derneği Başkanı Hanefi Aksu, “Yoldan geçerken kayalar üstümüze yuvarlanacak ve can kaybı yaşanacak diye ödümüz kopuyor” endişenini bir kez daha dile getirdi.

YİNE UCUZ ATLATILDI

Vadi yolunda bir tehlikeyi daha ucuz atlattıklarını, dağdan yuvarlanan iri kayaların çok da işe yaramayan ihale duvarını da parçalayarak yolu kapattığını belirten Başkan Aksu, soruna kalıcı çözümler bulunması gerektiğini bildirdi, “Bu tür sıkıntı ve tehlikeleri yaşamaktan usandık” diye konuştu.

DUVAR DA İŞE YARAMIYOR

Yuvarlanan kayaların kimi zaman meyve bahçelerine kadar vardığını ve zarar verdiğini, bazı yaralanma olaylarına da sebebiyet verdiğini hatırlatan Hanefi Aksu, “Yine ciddi bir heyelan yaşadık ve kamyon iriliğindeki kayalar yolumuzu kapattı. Bereket araç geçerken kayalar yuvarlanmıyor. Bu kayalar bir araca isabet etse, aracı yamultur. Yolu saatlerce ulaşıma kapatan kayaları kaldırmak bile bir mesele. Heyelana karşı bir duvar yapıldı ama pek işe yaradığı söylenemez. Yetkilileri daha ciddi ve kalıcı önlemler almaya çağırıyoruz” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.