Dolar 32,3605
Euro 34,9640
Altın 2.325,39
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

BURALAR DA TOZ ÜRETME ÇİFTLİKLERİ

BURALAR DA TOZ ÜRETME ÇİFTLİKLERİ
25 Haziran 2021 04:55

BELEDİYELERİN yürüttüğü kentsel dönüşüm projesinden payını alan konutlar başta olmak üzere kamunun “depreme dayanıklı değil” iddiasıyla terk ettiği ya da kullanmayıp, boşalttığı binaların yerlerinde ortaya çıkan çirkin görüntüler çoğu insana “yoksa burası molozistan mı?” dedirtiyor.

Yüzyıllar önce verimli toprakları için kıyasıya savaşların yapıldığı, otlakları ele geçirmek için mücadele edildiği, kellelerin uçuruldupu, ancak bugün bozkıra dönen, kimsenin uğruna değil savaşmak, dönüp yüzüne bakmadığı Moğolistan coğrafyasını kıskandıracak bir yapı Erzurum’da göze çarpıyor.

YAZIN TOZUNUN KAYNAĞI

Çevresinde yaşayan insanların “molozistan” ismi taktığı her bir metrekaresi son derece pahalı olan çoğu arsa, “yazın tozu, kışın buzu” özdeyişini yere düşürmemek için en küçük esintide bile üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getiriyor.

Özellikle Ulaştırma ve Milli Savunma Bakanlıkları’na bağlı kamu kurum ve kuruluşlarının terk ettiğ, bir bölümü yıkılarak ortadan kaldırdığı binaların yerinde “toz üretme çiftlikleri” oluştu.

Yıkılan binalardan geride kalan moloz yığınlarının rüzgarlı havalarda üzerinden havalanan toz bulutlarının olduğu gibi şehrin üzerine çökmesi, başta ev kadınları olmak üzere hemen herkesin canını sıkıyor.

KOKUDAN GEÇİLMİYOR

Havaların kurak ve sıcak gitmesi nedeniyle logarlardan geriye tepen lağım kokusunun, çöp konteynerlerinden süzülen yağlı suların kokusuna karışmasıyla ortaya hiç de hoş olmayan görüntüler çıktığına da dikkat çeken vatandaşlar, bizden binlerce kilometre ötedeki Moğolistan ülkesini çağrıştırırcasına, “Burası da bizim molozistan”  demeye başladığı mekanların temizliği olmak üzere, şehrin belli günlerde tepeden tırnağa yıkanıp, temizlenmesi gerektiği belirtiliyor. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.