Dolar 32,5916
Euro 34,8605
Altın 2.501,97
BİST 9.685,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 22°C

AYDEMİR VE YEŞİLYURT UMUT SAÇTI

AYDEMİR VE YEŞİLYURT UMUT SAÇTI
7 Eylül 2016 12:53

03 bltt

ERZURUM Medyası ile Büyükşehir Belediyesi’ne ait Cafe 25’de, kahvaltı sofrasının etrafında biraraya gelen Ak Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, 15 Temmuz darbe kalkışmasının püskürtülmesinde, basının büyük rol oynadığını, ülkenin bütün katmanlarıyla birlikte darbeye karşı çok önemli bir duruş sergilendiğini hatırlattı.

Toplantıda, gündeme ilişkin olayları değerlendiren Fatih Yeşilyurt, “TRT’yi ele geçirmekle, Meclis’i, Beştepe’yi bombalamakla darbe yapacaklarını sanan gafillerin hesabı tutmamıştır” dedi. Bir hesap içinde olan darbecilerin, Yüce Mevla’nın da bir hesabının olabileceğini düşünemediklerini belirten Başkan Yeşilyurt, milletin darbeye karşı boyun eğmediğini söyledi.

Darbe kalkışması sonrasında 141 şehit verildiğini 2 bin’den fazla yaralı olduğunu, yaralıların gazi olma şerefine ulaştıklarını belirten Ak Parti İl Başkanı, “Biz ne şehitlerimizi, ne de gazilerimizi unutmuş değiliz. Şehitlerimizin yakınlarına hükümetimiz tarafından maaş bağlanmıştır. Bu manada Erzurum’da da 3 şehidimizin yakınına da maaş bağlanmıştır. Milletvekilimiz İbrahim Aydemir ve teşkilattaki arkadaşlarımızla birlikte Şenkaya’ya giderek şehit ailelerine gerekli evrakları vereceğiz” diye konuştu.

FETÖ TEMİZLİĞİ

Darbe kalkışması sonrası kamu kurum ve kuruluşlarında FETÖ temizliği başlatıldığını belirten Başkan Yeşilyurt, şöyle devam etti:

“-Bu temizliği yaparken, kurunun yanında yaş da yansın istemiyoruz. Herkes çok dikkatli olmalı ve öyle hareket etmelidir. Gözaltına alınan ve açığa alınanların yakınları bize geliyor, (Bunların bu örgütle alakaları yok) diyorlar. Şundan herkesin emin olmasını istiyoruz. Bizim yargıya müdahale etmemiz asla söz konusu değildir. Ama biz biliyoruz ki yargı, suça karışanlar ile karışmayanları ayıracaktır. FETÖ ile ilgisi olmayanlar geri dönecektir. Ama FETÖ ile ilgisi olanlarla, millete ihanet edenlerle mücadelemiz devam edecektir.’

CİDDİ YATIRIMLAR OLACAK

Toplantının bir bölümünde, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan Yeni Ekonomik Teşvik Paketine de değinen Yeşilyurt, Erzurum dahil 5 bölgede ciddi yatırımlar olacağını müjdeledi. “Taslak daha yeni. İleriki günlerde teşvik paketi daha da netleşecek” diyen Yeşilyurt, “Doğu ve Güneydoğu’daki 23 ilde 62 milyar liralık bir yatırım söz konusu. Erzurum bu paydan önemli bir miktar alacaktır” diyerek umut verdi.

14 YILDA 14 MİLYAR

Ak Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir ise basın toplantısında yaptığı değerlendirmede, “Ak Parti 14 yılda Erzurum’a 14 milyar lira yatırım yapmıştır. Yeni Teşvikte ise 62 milyar lira yatırım söz konusudur. Öyle zannediyorum ki bunun 10 milyar lirası daha Erzurum’a gelecektir. Erzurum’un kalkınması için bütün arkadaşlarımızla birlikte bir mücadelenin içindeyiz. Önceki açıklanan teşvikte Erzurum’u yer almaması üzüntü kaynağı olmuştu. Girişimlerimiz sonucu Erzurum da yeni teşvik paketinde yerini almıştır. Erzurum hizmet adına, gelişmişlik adına hakettiğini alacaktır. Tarım ve Hayvancılık başta olmak üzere turizm de ve diğer ekonomik değerler konusunda yeni teşvikten yararlanacaktır” dedi.

15 TEMMUZ MİLATTIR

İbrahim Aydemir, 15 Temmuz tarihinin Türk Milleti için önemli bir tarih olduğuna vurgu yaptı. Millet açısından artık 15 temmuz öncesi ve sonrası diye iki farklı değerlendirmenin yapıldığını bildiren Aydemir, “17-25 Aralık’ta Cumhurbaşkanımız bu yapılanmayı görmüş ve işaret etmişti. Ta o tarihte 15 Temmuz’u işaret etmişti. FETÖ yapılanması bu ülkede Genel Kurmay Başkanını 3 yıl hapse attırmıştır. Yalanlarla, dolanlarla birçok kişiyi tutuklatmıştır. Bu ihanet şebekesi devleti ele geçirmenin hesabına girmiştir. Darbe kalkışması bunun bir ifadesidir. Hesaplar tutmamış Allah bu Millet’i korumuştur. Milletimiz tek yumruk haline gelmiştir. Darbeye karşı ölüm kalım mücadelesi verilmiştir. Şimdi ülkede bir FETÖ temizliği başlamıştır. Türk Adaleti FETÖ ile bağı olanlarla olmayanları ayıracaktır. Devletin istihbarat birimleri kimlerin hangi örgütle bağı olduğunu belirlemişlerdir. Yargıya müdahalemiz söz konusu değildir. Adalet tecelli edecektir. Olağanüstü hal ortadan kalktığında göreceğiz ki toplum büyük bir nefes almış olacak. FETÖ yapılanması ortadan kalkacaktır” değerlendirmesi yaptı.

EFKAN ALA NİTELİK ABİDESİDİR

Önceki İçişleri Bakanı Efkan Ala ile ilgili son günlerde spekülatif değerlendirmeler yapıldığına işaret eden İbrahim Aydemir, “Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın Efkan Ala ile ilgili sözleri net ifadelerdir. Efkan Ala nitelik abidesidir. İyi bir siyaset ve devlet adamıdır. Onun yiğitliğine, devlet adamlığına hepimiz şahitlik etmişiz. Ak Parti var oldukça, Efkan Ala her zaman ön planda olacaktır. PKK ile olsun FETÖ yapılanmasıyla olsun, ortaya ciddi bir mücadele koymuştur” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.