Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 17°C
Az Bulutlu
Erzurum
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 22°C
Çar 23°C

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NDE BEYİN FIRTINASI ESECEK

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ’NDE BEYİN FIRTINASI ESECEK
11 Mart 2017 16:54

ATATÜRK Üniversitesi, 7 Haziran’da kuruluşunun 60’ıncı yıldönümünü kutlayacak.

Şimdiye kadar Prof. Dr. Hurşit Ertuğrul, Prof. Dr. Erol Oral, rahmetli Prof. Dr. Yaşar Sütbeyaz ve Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın rektör olarak çalışmalarına tanıklık ettik.

Önümüzdeki süreçte ise Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı izleyeceğiz.

Prof. Dr. Çomaklı Atatürk Üniversitesi Rektörülüğü görevine başlayalı, neredeyse yedi ay oldu.

Atatürk Üniversitesinin vitrini olan yönetim kadrosunu önemli ölçüde yeniledi.

Seçimlerde kendisini desteklemeyenlere, hatta rakip olanlara bile yönetimde görev verdi.

Prof. Dr. Çomaklı, rektörlük döneminde oldukça farklı bir yöntem uyguluyor.

Üniversiteye bakıldığında, bir taraftan başarısız darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ temizliği devam ediyor.

Diğer taraftan her gün değişik bir çalışma grubuyla Atatürk Üniversitesini ayağa kaldırmak, daha büyük başarılara imza atmak, sorunları çözmek için çaba harcıyor.

Farkındalık yaratmak, yeni yollar bulmak adına geleneksel yöntemlerin dışında, örneğin bir ‘beyin fırtınası’ oluşturacak ekip kuruyor.

Alanlarında başarılı olan bilim adamlarının yaratacağı beyin fırtınası, bakalım ne gibi yenilik getirecek.

Rektör, zamanının büyük bir bölümünü üniversiteye harcıyor, gece mesaisi uzuyor, hafta sonlarını bile yoğunluk sürüyor.

ÖĞRENCİLER, ‘DEKAN BABA’YA EMANET

Atatürk Üniversitesinin 23 fakülte, 12 meslek yüksek okul, 8 enstitüsü ve 2 bin 650 akademik, 3 bin 500 dolayında idari personel var.

Açık öğretim fakültesi öğrencilerini katmazsak, öğrenim gören 80 bine yakın öğrencinin durumu mercek altına alınıyor.

Rektör Prof. Dr. Çomaklı okumak için Erzurum’a gelen öğrencileri ‘dekanlara emanet’ ediyor.

Geçenlerde Prof. Dr. Çomaklı ile yaptığımız sohbette şunları söyledi:

– Aç ve açıkta olan tek öğrenci kalmayacak. Öğrenciler, dekanları ‘baba’ gibi bilecek. Dertlerini paylaşacak. Atatürk Üniversitesinden tek öğrencinin bile aç ve açıkta kaldığı için Erzurum’dan ayrılması, bizleri üzer. Öğrencilerimize öz evlatlarımız gibi sahip çıkacağız. Yoksa, aç kalan, açıkta kalan gençlerin vebalinin altından hiç birimiz kalkamayız.

PROF. DR. ÇOMAKLI: YABANCI ÖĞRENCİ BİZİM MİSAFİRİMİZ

Sadece Türk öğrencileri değil Atatürk Üniversitesinde okuyan 2 bini aşkın yabancı öğrenciye de Prof. Dr. Çomaklı, aynı şekilde Türk misafirperverliğini göstermek gerektiğini bildirdi. Yabancı öğrencileri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezai Ercişli’nin eşiyle birlikte ziyaret edeceğini ifade eden Prof. Dr. Çomaklı, şöyle konuştu:

– Rengi, inancı, ülkesi ne olursa olsun, o öğrenciler Erzurum’un ve ülkemizin misafiridir. Misafiri ağırlamak, izzet ve ikramda bulunmak bizim toplumsal özelliğimiz ve güzelliğimizdir. Çeşitli ülkelerden Erzurum’a gelen yabancı uyruklu öğrenciler, nerede ve nasıl barınıyor? Ne gibi sorunlarla karşı karşıya kalıyor? Bunları bilmemiz ve onların sorunlarını çözmemiz gerekiyor. Çünkü Atatürk Üniversitesinden mezun olduktan sonra o öğrenciler Erzurum’un ve Türkiye’nin turizm elçisi olacak. Ayrıca, önümüzdeki yıldan itibaren yabancı uyruklu öğrencilere de burs vermeye çalışacağız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.