Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

AZİZİYE TERMAL’DE AİLE CÜZDANI SORGUSU

AZİZİYE TERMAL’DE AİLE CÜZDANI SORGUSU
14 Eylül 2016 21:36

01-orhann

BÖLGEN’nin termal turizm merkezi olma yolunda emin adımlarla yürüyen, Muhammet Cevdet Orhan’ın belediye başkanı seçilmesinden sonra da, gözle görülür hamleler yaparak dikkatleri üzerine çeken Aziziye Termal Tesisleri’nde, personelin keyfi tutumu ve müşteriye yaklaşımının, mevcut güzellikleri gölgelediği belirtildi.

Yedi aylık hamile eşi ve iki küçük kızı ile birlikte Aziziye Termal Tesisleri’ne giden, ancak içeri “aile cüzdanları olmadığı” için alınmayan bir ailenin yaşadıkları, erzurumdanhaberler.com’a bir mesajla aksettirildi.

Yayın hayatına başlayalı çok az bir süre olmasına rağmen, vatandaşın sesi olma yolunda önemli aşamalar kaydeden erzurumdanhaberler.com’a gelen sözkonusu mesajı ve anlatılanları Aziziye İlçe Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan’a soralım istedik.

Umuyor ve ümit ediyoruz ki, entelektüel birikimi ve donanımının yanında, sempatik tavırlarıyla da vatandaşın gönlünde farklı yer edinmeyi başaran Başkan Orhan, turizm işletmeciliği noktasında sıkıntı yaşatacak sorunun üzerine gidecek ve gereğini yapacaktır.

İşte erzurumdanhaberler.com Yönetmeni Öztürk Akkök’e gelen o mesaj:

“- Selamlar saygılar, iyi bayramlar. Böyle birşey için, sizleri rahatsız etmek istemezdim. Ama inanın aklımıza ilk sizler geldiniz.

Kardeşim bir kamu kurumunda memur, eşi de öğretim üyesi ve yedi aylık hamile.

Bunların iki de küçük kızları var.

Kardeşim, eşi ve çocukları ile birlikte Aziziye Termal Tesisleri’ne gitmişler.

Gişe görevlisi, yanlarında aile cüzdanları olup-olmadığını sormuş, ‘yanımızda değil’ cevabı üzerine ‘sizleri içeri alamam’ demiş.

Kardeşim, aldığı anlamsız cevaba itiraz edecek gibi olmuş.

Ancak, görevliye söz anlatamayacağını anlayınca, bu kez tesis müdürüne yönelmiş.

Tesis müdürü de, kardeşimi azarlarcasına, ‘talimat var, alamam’ diyerek başından savmak istemiş.

Bizimkiler, ‘Burası turistik tesis değil mi? Biz yerliyiz, aile cüzdanı soruyorsunuz. Varsayın ki, yabancıyız, Alman’ız. Bize yine aile cüzdanı mı soracaktınız!’ diye çıkışmışlar, ama o anlamsız ‘yassak’ engelini aşamamışlar.

Sizden rica ediyoruz. Bu konuyu gündeme taşıyın. Yanında hamile eşi ve iki küçük kız çocuğu olan bir insan, nasıl böylesine rencide edilir?

Bu nasıl turizm anlayışıdır? Ne yani, insanlar yanlarında aile cüzdanları ile mi gezsinler?

Bu soruları sayın Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan beye, bizi adımıza yöneltirseniz, seviniriz.”

Vatandaştan gelen son derece sıcak ve samimi bu mesajı, biz de Başkan Orhan’a iletiyoruz.

Umarız Başkan, konuyla ilgilenir ve umarız turizm merkezi olma yolunda önemli hamleler yapan Aziziye’de görev yapan personeli, uyarır, uyarmakla kalmaz eğitimleri yolunda gerekli kararları da alır. erzhaber

 

YORUMLAR

  1. Selçuk ökmen dedi ki:

    Bayanlar bölümü nasil bilmem ben her hafta kaplicaya gidiyorum bazen iki kez gördüğüm suyun pis oluşu ,vc ve duş kabinlerinin bakımsizliği sauna ya girerken kücük havlu isteğimde herdefasında dil kavgası etmemiz benı yildirdi.benim en buyuk isteğim şu havuzdan ust kata icerden merdiven olması ..malum soğuk memleket …havuzdan hamama gidinceye kadar onuyoruz şifa bulalım derken şifayı kapıyoruz..aile bölümünde evlilik cüzdanı meselesi doğru sormazlars genelev gibi işler …hayat kadınlarını tutup getiren mesken yapar orayı..TC NO uygulamasından sorgulanması ve kimlik alınmasi hesinden daha iyi olur …dışarıdanda gelen onca misafir var ve hiç biri evlilik cüzdanini yanina alma gereği duymaz ..