Dolar 32,3847
Euro 35,0605
Altın 2.325,56
BİST 9.110,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

BAKAN AKDAĞ: PERSONEL ALACAĞIZ

BAKAN AKDAĞ: PERSONEL ALACAĞIZ
25 Ağustos 2016 09:11 | Son Güncellenme: 25 Ağustos 2016 09:13

recep akdag

SURİYE’DE sürdürülen Fırat Kalkanı Operasyonu ile ilgili bilgi vermek üzere Ankara’da basın mensuplarının karşısına geçen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, önümüzdeki aylarda 20 bin personel alımı yapacaklarını bildirdi. “Türkiye, bölgenin kudretli bir devleti olarak elbette kendi halkı için ve Suriye halkı için gerekenleri yapacaktır. Bunu yapmak gerekiyordu, yaptık ve çok da başarılı biçimde gerçekleşti” diyerek Fırat Kalkanı Operasyonu’nu değerlendiren Bakan Akdağ, sözleşmeli personel alımıyla ilgili olarak da “Alımları belki eylül ayına yetiştiremeyebiliriz ama bu sene sonuna kadar 20 bine yakın sağlık personelini inşallah göreve başlatacağız” şeklinde konuştu.

Akdağ, alınacak personelin önemli bölümünün ülkenin 4 ve 5’nci bölgelerinde istihdam edileceğini, çok avantajlı olarak gördüğü bu kadrolara sahip olacak personelin eline çok daha yüksek ücret geçeceğini ifade etti.

ASKERİ HASTANELERİ DEVRALACAĞIZ

Askeri hastanelerin devri konusuna da açıklık getiren Sağlık Bakanı Akdağ, “Devirle ilgili hukuk tamamlandı. O hukuk bize bir ay içerisinde devrin tamamlanmasını söylüyor. Önümüzdeki hafta cuma günü inşallah devri tamamlamış olacağız. Hastaneleri, personelleri ile beraber devralmış olacağız.” dedi.

ZORUNLU NÖBETTE DÜZENLEME

Akdağ, aile hekimlerine zorunlu nöbet uygulamasına yönelik, “Aile hekimlerinin hafta sonları ayda 8 saat zorunlu nöbet tutmasıyla ilgili mevzuatımız vardı. Bununla ilgili mevzuatı değiştirdik, kanuna yazdık. En son yaptığımız torba kanun Cumhurbaşkanımız’da. Cumhurbaşkanımız onaylarsa, aile hekimleri zorunlu olarak ayda 8 saat nöbet tutmak durumunda kalmayacak” hatırlatması yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.