Dolar 32,3695
Euro 35,0258
Altın 2.325,72
BİST 9.120,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 17°C
Sal 18°C

AYAZPAŞA CAMİİ’NDE MAZİ ARAYIŞI

AYAZPAŞA CAMİİ’NDE MAZİ ARAYIŞI
6 Ocak 2017 16:58

ERZURUM‘da yaklaşık 500 yıldan beri devam eden bin bir hatimlerin okunması başta Ayazpaşa olmak üzere, belirlenen camilerde devam ediyor. Ancak, bu yıl bin bir hatimlerin okunmasına karşı duyulan ilgisizlik, dikkatlerden kaçmıyor.

Bin bir hatimlerin okunduğu camiler içinde en büyük ilgiyi Ayazpaşa görüyor, sabahın erken saatlerinden itibaren camiye koşan vatandaşların sırt sırta vererek oluşturduğu hınca hınç görüntü, göz yaşartıyordu.

Yaklaşık iki hafta kadar önce okunmasına başlanan bin bir hatimlerde yine Ayazpaşa’nın yolunu tutan vatandaşlar, camide eski yoğunluğu göremeyince hayal kırıklığı yaşıyorlar.

CAMİ HINCA HINÇ DOLARDI

Her yıl aralık ayının  ikinci yarısından itibaren hatimlerin okunmasına start verildiğini belirten vatandaşlar, “Çoğu insan bin bir hatimlerin okunması için verilecek işareti sabırsızlıkla bekler, hatimlerin stratnının verilmesiyle birlikte hava ne kadar soğuk olursa olsun aldırış etmez, gecenin bir yarısında yatağından doğrulur, abdestini alır ve Ayazpaşa Cami’nin yolunu tutardı. Camide sırt sırta vererek oturan cemaat, kendilerine uzatılan cüzleri okur, ardından da yakındaki bir lokantada, hayırsever bir vatandaşın ikramı olan çorbasını içer ve işine giderdi. Bu yıl Ayazpaşa’da yine hatimler okunuyor. Ama gelin görün ki, cemaat geçen yıllara neredeyse yarı yarıya azalmış durumda. Neden cemaatte azalma var, doğrusu anlamış değiliz. Ancak, ayazpaşa’nın dününü, o canlı ve heyecanlı görüntüsünü bilen insanlar olarak çok ciddi üzüntü duyuyoruz. Keşke Ayazpaşa yalnız bırakılmasa” dediler.

Hafta içinde “cami neden boş” sorusuna cevap veremeyen ve “Cuma sabahı ve hafta sonunda kalabalık olur” diyen görevlileri, Aziziye Belediye Başkanı M. Cevdet Orhan’ın paylaştığı fotoğraflar adeta tekzip etti. Cuma sabahı Ayazpaşa’ya giden Başkan Orhan’ın sosyal medyada paylaştığı fotoğraflar, çoğu insana adeta “eyvah” dedirtti. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.