Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 22°C

PRESTİJ YATIRIM İŞTE BUNA DENİR

PRESTİJ YATIRIM İŞTE BUNA DENİR
4 Ağustos 2021 14:27

GEÇTİĞİMİZ yıllarda, Dadaşkent ile birleştirilerek Aziziye adı verilen Ilıca’nın Yavuz Selim Caddesi mevkiinde, yapımı sessiz ve derinden devam eden bir muazzam proje, bugünlerde doğum sancısı çekiyor. Önümüzdeki birkaç ay içinde tamamlanarak hizmete girmesi planlanan, şimdiye kadar 50 milyon lira harcama yapılan Ilıca Termal Akuapark Projesi, henüz tamamlanmamış haliyle bile çok şey anlatıyor.

Kendilerine ait bir arazi üzerinde yatırım yapmayı düşünürlerken, yolları Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan ile kesişen, Başkan’ın daveti üzerine de rotayı Ilıca’ya çeviren ve burada bir büyük projenin temellerini atan Tamer Grup, atıl durumda bekletilen bir toprak parçası üzerinde kimsenin hayal edemeyeceği bir projeyi elle tutulur hale getirdi.

O PROJEYİ ANLATTILAR

“Adı tarih oldu” diye düşünülen “Ilıca” ismini geri getirecek olan, Erzurum’da kamu-özel sektör işbirliği ile yapılan “somut ilk ve tek proje” olarak da anılan çalışmayı erzurumdanhaberler olarak gezdik, gördük, görüntüledik; Tamer Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Tamer ile Başkan Vekili Ömer Töremen ile Şehir Plancısı Utkan Ilıcalı’dan da yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldık. Temele kazmayı 14 ay önce vurduklarına dikkat çeken, “Aziziye Belediye Başkanı sayın Muhammet Cevdet Orhan’ın da desteği ile kısa zamanda önemli işler başardık” diyen Ercan Tamer, bugüne kadar yapılanları şöyle özetledi:

YAPILAMAYANI YAPIYORUZ

“- Mahallebaşı’nda yılında doğmuş, şehrin kültürü ile yoğrulmuş, biçim almış Erzurumlu bir ailenin fertleri olarak, kardeşlerimle birlikte Ilıca’da, yatırım yapmak amacıyla yola çıktık. Yatırım aşamasında bize her türlü kolaylık sağlanacağı sözü verildi. Aldığımız garanti, bizi harekete geçirdi. Erzurum’da bugüne kadar düşünülse dahi yapılmamış bir projeye, yaklaşık 14 ay önce start verdik. Burada akuapark yapıyoruz. Bu projeyi termal tesislerle ve bungalov evlerle destekledik. Ön tarafta, aynı anda 500 kişinin yemek yiyebileceği bir restoran-kafe inşaatımız sürüyor. Otel alanında 20 özel ev inşa ettik. Toplamda 16 kaydıraklı, erkeklere ayrı, kadınlara ayrı akuapark yaptık. Projeye bugüne kadar 50 milyon lira para harcadık, daha da harcayacağız.”

ANINDA ÜÇ BİN KİŞİYE HİZMET

Yakalandığı hastalıktan kurtulamayarak yakın bir tarihte hayata veda eden, Erzurum kamuoyunun “Organik Nazmi” olarak da tanıdığı Nazmi Ilıcalı’nın şehir plancısı ve proje koordinatörü oğlu Utkan Ilıcalı, erzurumdanhaberler’e yapılan çalışmalarla ilgili olarak şunları aktardı:

“- Burada 20 bin metrekare alan üzerine sosyal donatılarıyla birlikte üç aşamalı bir termal tesis kurduk. Hamam, sauna ve havuzlardan oluşan birinci kısmı konaklama alanlarımız tamamlıyor. Her biri 4’er yataklı, toplamda 80 yatak kapasiteli 20 villa yaptık. Oldukça geniş hacimli bir kafe-restoran konseptini de projemize ekledik. Çeşitli yönleriyle günde 3 bin kişiye hizmet verebilecek yüksek kapasiteli bir tesis kuruyoruz. Kamu-özel sektör işbirliğinin çok güzel bir örneği Ilıca’da gerçekleşiyor. Yatırımı gerçekleştiren taraf olarak, önümüzü açan ve her türlü kolaylığı sağlayan, elini taşın altına sokan ve her türlü sorumluluğu üstlenen Aziziye Belediye Başkanı sayın Muhammet Cevdet Orhan beye çok teşekkür ediyorum.”

HAYALLERİMİZE SINIR KOYMADIK

Tesisin yapımında her türlü ayrıntıya dikkat ettiklerini, makina dairesinin altına bin tonluk bir depo yaptıklarını da belirten Utkan Ilıcalı, tesisin termal suyu kullanarak, çatılara güneş panelleri yerleştirerek kendi enerjisini kendisinin üreteceğini, dolayısıyla ciddi anlamda bir enerji tasarrufu yapacağını kaydetti. İnşa ettikleri villaların önünde offroad özelliğe sahip araçlar bulunacağını, konaklayan insanların o araçları kullanarak Palandöken’e gidip kayak yapabileceğini, çevreyi dolaşacağını, şehirde alışveriş yapacağını hatırlattı, “Ufkumuza, hayallerimize sınır koymadık” dedi, çalışmaları eylül sonuna tamamlamayı planladıklarını sözlerine ekledi.

ADIM ADIM TAKİPTE

Projenin yapımını adım adım takip eden, gelişmelerden haberdar olan, yaşanan sıkıntılara anında çözüm üreterek çalışmaların zamanında tamamlanması için gayret gösteren Aziziye Belediyesi Başkan Vekili Ömer Faruk Töremen, tesisin sözü edilen bölgede yapılması noktasında Başkan Orhan’ın büyük gayretinin olduğuna işaret etti. Projenin termal su kaynağının bulunması nedeniyle hayata geçtiğini kaydeden Başkan Vekili Töremen, “Başkanımız’ın hem arazinin ve hem de termal suyun tahsisi noktasında gösterdiği gayret, işi bu noktaya getirdi. Hem arazinin ve hem de suyun sahibi belediye olarak bu tesisin ortağı konumundayız. Kamu-özel sektör işbirliği açısından örnek gösterilebilecek bu yatırımın Erzurum’a ve beldemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.