Dolar 32,5726
Euro 34,9892
Altın 2.459,41
BİST 9.891,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 16°C

BİNGÖL: ŞEKER İÇİN ERZURUM HAREKETE GEÇMELİ!

BİNGÖL: ŞEKER İÇİN ERZURUM HAREKETE GEÇMELİ!
15 Şubat 2018 16:24 | Son Güncellenme: 15 Şubat 2018 16:38

GEREK Doğu Anadolu Bölgesi’nde şeker pancarı ekimini yaygınlaştırmak ve gerekse Erzurum’u ekonomik yönden kalkındırmak amacıyla 1956 yılında yaptırılan ve ülkemizin “ilk” sayılabilecek şeker fabrikalarından olan Ilıca Şeker Fabrikası’nın önümüzdeki günlerde satılacağının duyulması herkesi şaşırttı.

Haberi Ankara’da öğrendiğinde çok şaşırdığını belirten Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Doğu Anadolu Bölge Başkanı Vahit Bingöl, başta Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı olmak üzere, Erzurum konusunda hassasiyet gösteren herkesi göreve çağırdı.

Ilıca Şeker Fabrikası’nın 20 Şubat’ta ihale edileceğini öğrendiğini erzurumdanhaberler.com’a açıklayan Vahit Bingöl, zamanın çok kısa olmasına rağmen, ilgili kurumların harekete geçmesi halinde ihale başvurusunun yapılabileceğine dikkati çekti.

İKİNCİ BİR ER-ÇİM-SAN ORTAYA ÇIKABİLİR

Geçtiğimiz yıllarda Özelleştirme İdaresi’ne, bölgedeki diğer iki (Kars ve Eleşkirt) fabrika ile birlikte “paket” olarak satılmak üzere devredilen Ilıca Şeker Fabrikası’na alıcı çıkmamıştı. Satışın bu kez gerçekleşmesinin kuvvetle muhtemel olduğunu bildiren Bingöl, Erzurum’un ikinci bir ER-ÇİM-SAN örneği yaşayabileceğini, bunun içir önünde hiç bir engel bulunmadığını vurguladı.

Konya Şeker Fabrikası’nın geçtiğimiz yıllarda özelleştirildiğini ve ortaya “Torku” adında muazzam bir markanın çıktığını, bugün o marka adı altında piyasada yığınla farklı ürüne rastlamanın mümkün olduğunu bildiren Bingöl, “Neden Erzurum’da da Torku benzeri bir şirket çıkmasın! Kaldı ki, Ilıca Şeker Fabrikası, komplike bir fabrika. Bünyesinde hem makina ve hem de alkol fabrikası var. Makine fabrikası, eskilerde yeni bir şeker fabrikası kurabilecek  özelliklere sahipti. Şimdi o özelliğini koruyor mu, bilemiyorum. Ama altyapı mevcut. İstenirse her şeyl yapılabilir” dedi. erzhaber

YORUMLAR

  1. Abubekir dolu dedi ki:

    Seçim zamani ziywrtte bulunup bilgi aldim burayi aatin alacagiz dedik palandoken belwdiyesi olarak halk ortakligi ile ozaman gulucukler olan halk simdi sahiplenmeye calismasi bile guzel ama is isten gecti derler ya oyle bise …

  2. Mustafa Sertkaya dedi ki:

    Ercimsan neye yaramis ki? Ticaret odasina verildi,hisseler belli kisiler tarafindan ele gecirilerek birilerini zengin etti,Erzurumnun en pahali hazir betonu vb zaealaeida memlekete cabasi oldu,
    Erzurum ludan baska herkesede faydası oldu,keske o zamanlar Uzan lar alsaydı,memlekete ar pazari belki bir civi cakarlardi. Seker fabrikasinida Erzurum lular alsin diyerek kimseye servet kazandirmaya gerek yok.Bence satilmasina karsi çıkılmalı. Neticede Erzurum şekeri denilennsekerbo fabrikadan cikiyir ve bizim kültürümüz….