Dolar 32,5991
Euro 34,7588
Altın 2.499,68
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

BİZ, HEP BİRLİKTE TÜRK MİLLETİYİZ

BİZ, HEP BİRLİKTE TÜRK MİLLETİYİZ
22 Ekim 2016 16:00 | Son Güncellenme: 22 Ekim 2016 17:43

25-dinleSİYASETİN LABİRENTLERİNDE İSTİKAMETİMİZİ KAYBETMEMELİYİZ

TÜRK Ocakları Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projelerini Destekleme Programı kapsamında düzenlenen “Asırlık Soykırım Yalanı” projesinin son toplantısı Erzurum’da gerçekleşti. Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin çok krıtik bir süreçten geçtiğini söyledi, küresel güçlerin bu süreçte ortaya İslam’ı koyduklarını belirtti ve “Yüz yıl öncesinin projesi yeniden hayata geçirilmek isteniyor. Biz, resmi iyi görmeli, siyasetin labirentlerinde istikametimizi kaybetmemeliyiz” dedi.

Türk Ocakları Erzurum Şubesi tarafından Erzurum Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Asırlık Soykırım Yalanı” konulu konferans ilgi gördü. Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz’ün yanısıra konferansa Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu ile Yrd. Doç. Dr. Mevlüt Yüksel, konuşmacı olarak katıldılar. Türk Ocakları Erzurum Şube Başkanı Av. Nizam Işık’ın açış konuşmasını yaptığı ve konuklarına “hoşgeldiniz” dediği programın başında Türk Ocakları Genel Başkanı Mehmet Öz, bir değerlendirme yaptı. “Bu toprakları bize emanet eden ve Müslüman bir Türk Yurdu yapan ecdadıma ve milletimin evlatlarına kastedenlere karşı gövdelerini siper eden şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” diyen Genel Başkan Öz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

KÜRESEL GÜÇLER, ORTAYA İSLAM’I KOYDU

“- Bu toprakları Müslümansızlaştırmak ve Türksüzleştirmek isteyenlere karşı çok ciddi bir mücadele sürüyor. Erzurum, böyle bir mücadeleyi yüz yıl önce vermişti. Malumunuz, Türkiye kritik bir süreçten geçiyor. Küresel güçler, ortaya İslam’ı koydu, yüz yıl öncesinin projesini yeniden hayata geçirdiler. Resmi iyi görmemiz lazım. Siyasetin labirentlerinde yürürken, istikametimizi kaybetmememiz gerekiyor. Tarihsiz elbet olmaz. Tarihimizi iyi bilmeliyiz. Biz, ikazlarımızı yapıyoruz. Hatadan bugünlerde dönmenin yolları aranıyor. Süriye politikasında hata yapıldı, çözüm süreci zaten başlı başıra bir hataydı. Sorun ve sıkıntı, etnik ve mezhep dili kullanılarak çözülemez. Mutlaka birlik dilini kullanmalıyız. Hep birlikte biz Türk Milleti’yiz. Karşımızdakiler bu gerçeği zedelemeye çalışıyorlar. Bu topraklar hepimize yeter. Bu nedenle birliğimizi ve dirliğimizi iyi muhafaza etmeliyiz diyorum.”

ORDU, FIRAT KALKANI İLE PRESTİJ YAKALAMAYA ÇALIŞIYOR

Ülkenin 15 Temmuz’da büyük bir operasyona mecbur bırakıldığını ve ordunun zaafa uğratıldığını kaydeden Mehmet Öz, “Ordunun çok önemli pilotları ne hale geldi, hep birlikte gördük. O gece prestijini kaybeden ordu, şim24-mehmet-ozdi Irak’ta, Fırat Kalkanı ile kaybettiği o prestijini yakalamaya çalışıyor. Bölgede terör yaşatan bölücülerin amacı belli. Taktik hep aynı taktik. Önce isyan çıkart, sonra vayvela kopart ve dünya milletlerini kışkırtmaya çalış. Bir süre önce bin kadar hocanın yayınladığı bildirinin amacı da buydu. Coğrafyamız zorlu bir coğrafya ve biz de bu zorlu coğrafyada yaşıyoruz. Dolayısıyla bu zorluğun hakkını vermemiz gerekiyor. Bakarsanız tarihe, bu coğrafyada yıkılmış medeniyetleri, devletleri görürsünüz. Güçlü olmak ve ayakta durmak zorundayız. Farklı düşünce ve inanışlar zenginliğimizdir. Dayatma olmadan akıl ve gönül ilişkisini birlikte yürütmemiz gerekiyor. Buna mecburuz. Güçlü bir ordu şarttır. O gücü bilgi ile iman ile yoğurmak hepimizin görevi olmalı. Bugün tartışacağımız Ermeni Meselesi, öyle basit bir mesele değildir. Ermeniler, bizden intikam almak istiyorlar. Avrupa ülkeleri ile işbirliği içinde olmalarının sebebi budur. ama biz güçlü olursak eğer, o oyunların tamamı geri teper. Ülke olarak, ülke insanları olarak, ideallerimizle, mefkuremizle bağdaştırıcı bir yol izlememiz gerekir” dedi.

TARİHİMİZ TERTEMİZ

Prof. Dr. Mehmet Öz’ün konuşmasının ardından söz alan Yrd. Doç. Dr. Mevlüt Yüksel, “1915 Sevk ve İskan Kanunu”nu anlatırken, Atatürk Üniversitesi Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu da, Ermeni yalan ve ihanetlerini anlatırken, “Bizim tarihimiz tertemiz. Ermeniler soykırım yalanıyla tüm dünşyayı yanıltıyorlar” diye konuştu. erzhaber

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.