Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

BORU HATTININ GEÇTİĞİ HER YERDE OLACAĞIZ!

BORU HATTININ GEÇTİĞİ HER YERDE OLACAĞIZ!
3 Ağustos 2017 13:42

TÜRKİYE ile Azerbaycan arasındaki enerji projesi çerçevesinde gerçekleştirilecek sosyo-ekonomik çalışmalarla bölgede “13 bin 500 insana dokunulacağı” belirtildi.

Kısa adı TANAP olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı’nın geçtiği Erzurum, Kars ve Ardahan illerinde ortalama 13 bin 500 kişiye eğitimler, mentörlük hizmetleri verilecek, teknik destek sağlanacak.

Bu amaçla Palandöken’de düzenlenen toplantıda, TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları’nın finansmanıyla hayata geçirilen Habitat Sosyo – Ekonomik Kalkınma Programı, anlatıldı.

Habitat Derneği, Azerbaycan doğalgazını Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi’nden aldığı fon desteğiyle, Erzurum, Kars ve Ardahan’da bir kalkınma programı başlatmak amacıyla harekete geçti.

Habitat Sosyo – Ekonomik Kalkınma Programı ile bölgede 122 köy, kasaba ve mahallede yaşayan insanlarla bire bir temasa geçilecek.

Bu programla, insanların sosyal, finansal becerilerin geliştirilmesine yönelik eğitimler ve mentörlük hizmetlerinin yanı sıra teknik destek yoluyla da bölgede kurulmuş olan mevcut kooperatiflerin güçlendirilmesi sağlanacak.

Projenin tanıtım toplantısı Palandöken Dedeman Ski Lodge Otelde gerçekleşti. Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mevlüt Doğan, Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, TANAP Kalite, İş Sağlığı Güvenliği, Sosyal ve Çevre Direktörü Fatih Erdem ile çok sayıda çevreci gönüllü katıldı.

HER YERDE OLACAĞIZ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır, uygulanacak program ile bölgedeki beşeri sermayenin geliştirilmesini destekleyici eğitim faaliyetleriyle, çocukların ve gençlerin toplumsal hayata tutunmalarını, yetişkinlerin ise ekonomik hayata aktif katılımını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Yeni iş fikirlerini destekleyecek ve bölge halkının mevcut ürünlerinin satış pazarını genişletmeyi planladıklarını belirten Sezai Hazır, “Bir karavan ile desteklenecek mobil eğitim merkezleri ile 9.000 kişiye eğitimler vereceğiz. Hedefimiz kırsaldaki herkesin hayatına dokunarak, onlara katma değer yaratacak fırsatlar sunmak. Bu nedenle onların okul, cami, kahveler ve sokaklar gibi yaşam alanlarında eğitimlerimizi gerçekleştireceğiz. Ayrıca bölgede var olan kooperatiflerin durumlarının güçlendirilmesi için gerekli mentörlük destekleri ile yeni kooperatiflerin oluşturulması için de gerekli destekler sağlanacaktır” dedi.

ÖNCELİĞİMİZ İNSAN

TANAP Kalite, İş Sağlığı Güvenliği, Sosyal ve Çevre Direktörü Fatih Erdem ise yaptığı konuşmada, “Önceliği insan, çevre, iş sağlığı ve güvenliği olan projemizde, Türkiye’nin gücüne güç katarak mevcut konumuna katkıda bulunmayı hedefliyoruz. TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları aracılığıyla boru hattı güzergâhı boyunca, yerel nüfusa güçlü faydalar sağlamayı, sürdürülebilir projeler vasıtasıyla, bölge halkının ekonomik ve sosyal kalkınmasını desteklemeyi hedefliyoruz. TANAP’ın doğrudan yatırım yaparak desteklediği 6 projeden biri olan ‘Habitat Sosyo – Ekonomik Kalkınma Programı’, Ardahan, Kars ve Erzurum illerinde fark yaratacak, bölgedeki üretim ve hizmet kapasitesini arttırarak beşeri sermayenin gelişimini sağlayacak” dedi.

Projenin tanıtım toplantısının ardından projenin uygulama merkezi olan Habitat Sosyo – Ekonomik Kalkınma Programı, Erzurum Proje Ofisi’nin açılışı da gerçekleşti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.