Dolar 32,5825
Euro 34,8367
Altın 2.417,68
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
22°C
Parçalı Bulutlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 21°C
Cts 22°C

BOZHALİL KURBAN VEKALETİ İSTİYOR

BOZHALİL KURBAN VEKALETİ İSTİYOR
1 Eylül 2016 06:03

bozhalil

KURBAN Bayramı’na sayılı günler kala, Kızılay Erzurum Şube Başkanı Hüseyin Bozhalil, hayır sahiplerine seslendi, “Getirin vekaletinizi Kızılay’a verin, kurbanınızın etini konserve yapıp, yıl boyu yoksul insanlarımıza sağlıklı şekilde ulaştıralım” dedi.

Kızılay olarak bu yıl “yardımseven ol” sloganı altında bir kampanya başlattıklarını, hazırladıkları “Kurban bereketi yıl boyu sürsün” broşür ve afişleriyle de vatandaştan kurban vekaleti toplamaya başladıklarını hatırlatan Başkan Bozhalil, “Yurtiçinde yaşayan insanımızdan bir hisse için 740, yurtdışındaki vatandaşlarımızdan da 475 lira istiyoruz” dedi. Vekalet vermek isteyenlerin ilgili banka şubelerine giderek, Kızılay’ın hesabına para yatırabileceğini, ödemelerde 4 taksit imkanı da tanındığını hatırlatan Kızılay Şube Başkanı Hüseyin Bozhalil, şöyle devam etti:

HER ŞEY USULÜNE UYGUN YAPILIYOR

“-Kızılay olarak kurbanlarımızı İslami esaslara göre kesiyor, kurban etlerini, yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine daha kolay ve sağlıklı ulaştırmak amacıyla konserveliyoruz. Konserve işini, Et ve Balık Kurumu (EBK) ile işbirliği yapmışız, onlar üstlenmiş. Kızılay olarak bu yıl 30 ayrı ülkede kurban kesecek ve etlerini Ortaasya’dan Afrika’ya, Ortadoğu’dan Güneyasya’ya kadar dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi insanlara dağıtacağız.”

Kurbanlıkların İslami şartlara uygun şekilde, din görevlilerinin de hazır bulunduğu sırada kesildiğini belirten Başkan Bozhalil, “Kurbanlık hayvanlar veteriner kontrolünde alınıyor ve tüm işlemler noter huzurunda gerçekleşiyor. Kızılay’a insanımız gönül rahatlığı ile vekaletini verebilir. Bir hisse için 740 lira talep ediyoruz. Erzurum’da Finansbank Şubeleri’ndeki hesabımıza vekalet bedeli yatırılarak insanımız hisse sahibi olabilir” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.