Dolar 32,3451
Euro 35,1132
Altın 2.307,40
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

BU KENT ON YIL ÖNCE KURULDU

BU KENT ON YIL ÖNCE KURULDU
20 Ocak 2022 19:13 | Son Güncellenme: 20 Ocak 2022 19:14

ATATÜRK Üniversitesi bünyesinde yaklaşık 10 yıl önce kurulan, ancak çoğu kimsenin varlığından bile haberdar olmadığı ve hatta yolunu bilmediği ATA Teknokent, Genel Müdür Prof. Dr. Ayhan Çelik tarafından vitrine çıkarıldı.

TOPLAMDA 109 FİRMA VAR

Atatürk Üniversitesi Kampusü içinde yer alan, başta bilgisayar yazılımları olmak üzere, değişik alanlarda faaliyet gösteren toplamda 109 firmanın iletişim merkezinin bulunduığu teknokenti Erzurum Basını’na anlatan ve hedeflerini sıralayan Prof. Dr. Çelik, son zamanlarda büyük bir atılım içine girdiklerini bildirdi.

HAVA SOĞUK ORTAM SICAKTI

Atatürk Üniversitesi Sosyal Tesisleri Uzay Restoranda gerçekleşen toplantı, dışarıdaki soğuk havaya rağmen sıcak bir atmosferde gerçekleşti,

 ATA Teknokent’in kuruluş amacı ve hedeflerini anlatan Genel Müdür Çelik, işadamlarına işbirliği ve güçbirliği çağrısı yaptı.

Toplantının soru-cevap faslında yöneltilen “ATA Teknokent’in varlığından sanki çoğu kimse haberdar değil. Bu görüşe siz de katılıyor musunuz” şeklindeki soruya, “Evet, maalesef öyle. Sadece vatandaşlar tarafından değil, üniversitemizdeki çoğu akademisyen bile teknokent bilinmiyor” cevabı veren Ayhan Çelik, amaçlarının bu önemli kuruluşu herkese anlatmak ve tanıtmak olduğunu bildirdi.

Özellikle AR-GE çalışmaları yürüten firmaların başarılarından bahseden Prof. Dr. Çelik, bu başarıların ancak etkin ve planlı işbirlikleriyle elde edilebildiğini, yeni işbirlikleri için de gerekli çalışmaların artarak devam ettiğini söyledi.

İŞBİRLİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ

Atatürk Üniversitesi ve ATA Teknokent tarafından Üniversite-Sanayi iş birliği çerçevesindeki faaliyetlere verilen öneme değinen Çelik şunları söyledi:

“Bu kapsamda gerçekleştirilen akademisyen-firma eşleştirmelerinin olası çıktıları bölgemiz ve ülkemiz için oldukça önemli. Üniversite-sanayi işbirliği yönündeki çalışmaları sadece yerel olarak değil ulusal çapta da devam ediyor. ATA Teknokent yönetimi olarak yeni ve daha etkin işbirlikleri için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı başta olmak üzere bütün üniversite camiasının desteğini arkamızda hissediyor ve teşekkür ediyoruz” dedi.

Toplantı, Prof. Dr. Çelik’in ATA Teknokentin yakın gelecek projelerini anlatması ve basın mensuplarından gelen soru, öneri ve temenniler alınarak karşılıklı değerlendirmelerle son buldu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.