Dolar 32,3416
Euro 35,1000
Altın 2.310,41
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

BU NASIL BABA?

BU NASIL BABA?
23 Kasım 2016 17:04

18-vl

ERZURUM Valiliği’nde düzenlenen halk günü toplantısına katılanlar, toplumsal bir yaranın ne boyutlara ulaştığını yansıtan acı bir olaya tanıklık etti.

Eşi her yıl doğuran ve 9 yılda 9 çocuk sahibi olan, sonunda bakamadığı 8 çocuğuna devletin sahip çıktığı Cemil Bilmez adındaki vatandaşın, “çocuklarımı istiyorum” şeklindeki talebi, Vali Vekili Ahmet Naci Helvacı ile Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Vekili Şermin Zil’in tepkisini çekti. Cemil Bilmez’in çocuklarının bakımsızlıktan ölmek üzere olduğunu söyleyen Şermin Zil, buna rağmen Cemil Bilmez ile eşinin her yıl çocuk yaptığını belirtti. Olaya tanıklık eden Vali Vekili Helvacı ise, “Baba olmak; çocuk doğurtup ondan sonra sokağa salmak demek değil” diye çıkıştı.

Valilikte düzenlenen halk günü toplantısına katılan Palandöken İlçesi Kümeevler Semti’nde oturan Cemil Bilmez adındaki vatandaş, 9 çocuğundan 8’inin yuvada bulunduğunu bildirdi. Cemil Bilmez, “Çocuklarımı sosyal hizmetler benden almış. Ben çocuklarımı istiyorum. Allah rızası için, devlet bana el atsın” diye feveran etti.

Ahmet Naci Helvacı, bunun üzerine halk gününde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Vekili Şermin Zil’den bilgi istedi. Bilmez’in 2 ay ile 10 yaş arasında değişen 9 çocuğu olduğunu, ailenin durumunu yakından izlediklerini anlatan Şermin Zil, şöyle dedi:

“- Cemil bey ile çok sıkı ilişkiler içerisindeyiz. Aileye gerekli maddi yardım yapıldı. İkili ilişkilerim sayesinde, haftada 2 defa evi ve çocuklarını temizlemek için bayan görevlendirdim. Ama yaptığımız bütün çabalara rağmen Cemil bey ve eşi, her yıl bir çocuk daha dünyaya getirmeye devam etti. Aileyi tanıdığımızda 4 çocukları vardı ve aile çok bakımsız pislik içerisindeki bir evde yaşıyordu. Cemil bey bizim hiçbir uyarımıza kulak asmadı. Her yıl bir çocuk yapmaya devam etti, çocuk sayısı 9 oldu. Eşini görseniz, zayıflıktan ölmek üzere ve çocuklar inanılmaz bakımsız durumdalar. Alıyoruz bakıma, bu defa Cemil bey gidebilecek her yere gidiyor, her gün kuruma geliyor. Verince, çocuklar bakımsızlıktan ölecek duruma geliyor. Yani daha fazla açık seçik konuşup, Cemil beyi utandırmak istemiyorum.”

Şermin Zil’in konuşmasının ardından Cemil Bilmez, “Eğer çocuklarımı vermezseniz, küçük çocuğumu, evimi ve kendimi yakarım” diye tehdit savurdu. Bunun üzerine Vali Vekili  Helvacı, “Baba olmak demek, çocuk doğurtup, ondan sonra sokağa salmak demek değildir. İlgili arkadaşlarımız gerekli şeyleri söylediler. Bunun ötesinde tartışmaya girmenin bir anlamı yok, konu kapanmıştır. Sakın tehdit etmesine izin vermeyin. Olay bitmiştir, devlet sahip çıkmış” dedi.

Bu uyarının ardından, Bilmez, görevliler tarafından salondan dışarı çıkarıldı. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.