Dolar 32,4673
Euro 34,8120
Altın 2.478,60
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 19°C

BULUTLAR İLE PALANDÖKEN TURU!

BULUTLAR İLE PALANDÖKEN TURU!
25 Ekim 2016 11:22

40-bltlr

YAKLAŞIK 30 yıllık bir yerleşim birimi Palandöken, ya da gecekondu önleme bölgesi. Bu amaç doğrultusunda, dönemin Erzurum Belediye Başkanı Nihat Kitapçı tarafından ilk bina temellerinin atıldığı ve kısa zamanda yüzlerce kooperatif konutunun yükseldiği bir ilçe.

BİR TANE RESMİ KURUM YOK

Bu ilçeyi, İlçe Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ile dolaştık, yeni yapılan yolları ve yatırımları, medya mensupları olarak birlikte dolaştık. 150 bin kişinin yaşadığı koca bir kent Palandöken’de, belediye olarak yaklaşık 70 trilyon liralık yatırım yaptıklarını belirten Başkan Bulutlar, en çok “30 yıllık bir yerleşim birimi burası. Ama gelin görün ki, belediye dışında bir resmi kurumun hizmet binası bulunmuyor” diyerek öfkeleniyor. Erzurum’a tayinle gelen bürokratların, bir an önce hizmet sürelerini doldurup, gitmenin hesabını yaptıklarını belirten Bulutlar, “Baktık ki olacak değil. Belediye olarak birçok kurumun binasını biz yapmaya karar verdik. Şu sıralar ilçe Emniyet Müdürlüğü binasının yapımına hız vermiş vaziyetteyiz” dedi.

HEPİMİZ ERZURUM’U KORUMALI VE KOLLAMALIYIZ

Aziziye Araştırma Hastanesi’ne ait binanın güneybatı köşesinde Palandöken Belediyesi Hizmet Binası inşaatının yükseldiğini, önemli bölümü tamamlanan binaya birkaç ay sonra taşınabileceklerini belirten Başkan Bulutlar, hizmette çeşitliliğe gittiklerini söyledi. Erzurum’da yaşayan ve görev yapan herkesin, başta da basın mensuplarının ilk işinin Erzurum’u, Erzurum’un adını korumak ve kollamak olması gerektiğini belirten Bulutlar, bu hassasiyeti kendilerinin gösterdiklerini belirtti. Şimdiye kadar 64 kadar park yaptıklarını, yine park yapacaklarını, ama yatırım adına çok daha önemli işlere yöneldiklerini belirten Başkan Bulutlar, şöyle devam etti:

SİTELERİN BAHÇELERİNİ ASFALTLADIK

“-Önce Palandöken’i ilçe haline getirmeye çalışıyoruz. Buna ahdettik. Yeni yollar yapıyoruz. Yaptığımız yollar, şehrin umumi trafiğini rahatlatacak yollar. Yeni bir kültür merkezinin yapımına başlıyoruz. Geçen yıl 3 bin 600 kadar kursiyeri eğittik. Bu yıl da hedefimiz yine çok sayıda genç insanımıza meslek edindirmek. Belediye olarak eskiden sitelere pek el atmıyor, asfalt bedelinin dökeceksek şayet, yüzde 60’ini site sakinlerinden istiyorduk. Bu yıl yüzde 60’ı da almamaya karar verdik ve Palandöken İlçesi’ndeki tüm sitelerin bahçelerini asfaltladık, çok da iyi yaptık. 25 köyümüz, yani mahallemiz var. Hepsinin yollarını kilit taşı ile döşedik. eskiden o köylerde dolaşmak için çizme giymek gerekiyordu. Şimdi dirhem çamur kalmadı.”

Başkan Orhan Bulutlar, ilçe gezisinin sonunda basın mensupları ile birlikte kahvaltı da yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.