Dolar 32,4494
Euro 35,0400
Altın 2.324,05
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 5°C
Az Bulutlu
Erzurum
5°C
Az Bulutlu
Çar 10°C
Per 12°C
Cum 11°C
Cts 12°C

CAMİ DEĞİL, SANKİ ÇİFTLİK!

CAMİ DEĞİL, SANKİ ÇİFTLİK!
12 Ekim 2017 14:10

ATATÜRK Üniversitesi Kampusü’nde bulunan Merkez Cami’nin müezzin lojmanının, Diyanet ile ilgisi olmayan bir kamu görevlisine tahsis edildiği ortaya çıktı.

erzurumdanhaberler.com’un, “Oh ne güzel cemaat” başlığıyla duyurduğu haberin kamuoyunda yankısı sürerken, takipçilerimizden gelen bir farklı bilgi, sadece cami derneği yöneticilerinin keyfiyetini gözler önüne sermekle kalmadı, “yook artık, bu kadarı da fazla” dedirtti.

İŞİN İÇ YÜZÜNÜ MUHTAR BİLİYOR

Merkez Cami’da görev yapan ya da yapacak olan müezzinler için yaptırılan lojmanın, derneği “uzaktan kumanda” miseli Bingöl’den idare eden önceki başkan Prof. Dr. M.E.’nin talimatıyla, Yurt-Kur’da görev yapan N.G. adındaki bir vatandaşa tahsis edildiğini belirten ve isminin saklı tutulmasını isteyen bir yetkili, “Atatürk Mahallesi Muhtarı, bu skandal işe bir son verilmesi için çok çabaladı. Olacak şey değil. Müezzin kirada oturuyor, müezzin lojmanında bir başkası barınıyor. gerçi lojman binası yıkılacak, yerine yenisi yapılacakmış. Ama ne olursa olsun, bir kişinin hakkı, bir başkasına göz göre göre veriliyor ve buna önceki üniversite yönetimi de ses çıkartmıyor. İşin üzücü yanı burası” dedi.

Atatürk Üniversitesi Kampusü’nde bulunan camilerin kapalı alanları, cami derneği yöneticileri tarafından Kırkıncı Hoca Cemaati’ne mensubiyetiyle bilinen Kültür-Eğitim Vakfı’na yıllar önce “Kur’an hizmeti verilsin” denilerek kiraya verilmiş, ancak vakfın kiraladığı yerleri ticari amaçla kullandığı ortaya çıkınca tahliye işlemleri başlatılmış. Uzunca süre işgal ettikleri alanları boşaltmamakta direnen vakıf yönetimi, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’nde yaşanan değişim sonrasında “pes” demiş ve geçtiğimiz günlerde kapalı alanlar boşaltılmış. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.