Dolar 32,6013
Euro 34,8092
Altın 2.492,47
BİST 9.508,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 19°C

ERZURUM’A DEV EĞİTİM HAMLESİ

ERZURUM’A DEV EĞİTİM HAMLESİ
21 Kasım 2019 16:19

ÜLKEMİZİN seçkin eğitim kurumlarından olan, 1970’li yıllarda Erzurum’da da faaliyet gösteren, ancak sonraları kapanan Türk Eğitim Derneği (TED), yeniden kolej açmak için harekete geçti. Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, TED Erzurum Koleji’ni açmak için düğmeye bastı. Temeli Dadaşkent’te, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile İçişleri eski Bakanı Efkan Ala’nın da katıldığı törenle atılan TED Erzurum Koleji, en çok iki yılda tamamlanacak ve 25 trilyon liraya malolacak.

TED Erzurum Koleji’nin temel atma töreni için yurdun değişik yörelerinden Erzurum’a gelen eski bakan, bürokrat, vali ve işadamları için Müceldili Konağı’nda yemek verildi. Yemek sonrası konuşan GÖZTAŞ Özel Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Gözgeç, okulun Erzurum’a kazandırılmasında emek harcayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür etti.

42’NCİ OKUL ERZURUM’DA AÇILIYOR

Türk Eğitim Derneği’nin 91 yıllık bir deneyime sahip olduğunu belirten Eyüp Gözgeç, “O deneyimle Erzurum meşalesini bugün yakıyor olmanın heyecanını duyuyoruz. Huzurunuzda, bugünlerin yaşanabilmesini sağlayan , 10 Kasım günü ölüm yıldönümünü yad ettiğimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyorum. Köklü geçmişiyle ülkemizde bir güneş gibi yükselen TED, eğitimdeki tecrübesini Erzurum’umuzla buluşturarak, 42’nci okulunu burada açıyor” dedi.

MEŞALEMİZ GÖNÜL YAĞIYLA YANIYOR

Mali imkanı olmayan çocuklara da okuma imkanı sağlayacakları sözü veren TED Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ise, dünya genelinde savaşların artık silahlarla değil, beyin gücüyle yapıldığına işaret etti. Eğitimi “akıllı tahtalar” ile değil, “akıllı öğretmenler” ile yaptıklarını, “test ile tost” arasına sıkışmış bir eğitim sistemine karşı olduklarını vurgulayan Pehlivanoğlu, “Logomuzda yanan bir meşale var. Meşaleler dünyanın her yerinde petrol ile yanar, bizim meşalemiz ise gönül yağı ile yanıyor” diye konuştu.

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve devamında lise düzeyinde hizmet vereceklerini hatırlatan Eyüp Gözgeç, kolejin 2021-22 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçeceğini ve 25 trilyon liraya malolacağını belirtti.

Yaptığı konuşmada eğitimin önemine değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum’da önemli bir kolejin faaliyete geçecek olmasından duyduğu mutluluğu paylaştı.

OKULLAŞMA KONUSUNDA İYİ DURUMDAYIZ

Vali Okay Memiş de konuşmasında, Erzurum’un bir eğiitim ve kültür merkezi olduğunu belirtti. Okullaşma anlamında Erzurum olarak kenti yeterli bulduğunu bildiren Vali Memiş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“- İlçelerimizde, okulları olan bütün köylerimizde hem öğretmen açısından, hem de okul ve derslik sayısı açısından yeterli bir vilayetiz. 11 bin 500 öğretmenimizle 155 bin öğrencimize eğitim-öğretim hizmetini devlet olarak vermeye gayret ediyoruz. Toplamda bin 240 okulumuz ve 8 bin dersliğimiz var. Derslik başına düşen öğrenci sayımız 20, bu oran Türkiye ortalamasının üzerinde, çok iyi bir oran.”

TED Koleji’nin kurumsal kimliğinin önemine vurgu yapan Vali Memiş, “Erzurum’da TED Koleji’nin açılacak olması, beraberinde rekabet getirecek. Hem kamuda hem de özel okullarda çok daha iyi çok daha nitelikli bir eğitim ve öğretimi inşallah daha fazlasıyla göreceğiz. Bu Pazar da 20 Kasım Öğretmenler Günü. Ben buradan bütün öğretmenlerimizin de öğretmenler gününü kutluyorum. Çok fedakârca çalışan taa dağların arkasında kırsal kesimde görev yapan çok fedakâr öğretmenlerimiz var. Onları özellikle kutluyorum” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.