Dolar 32,5317
Euro 34,8626
Altın 2.441,40
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 16°C

KORONA’DA TIRMANIŞ ÜRKÜTÜYOR

KORONA’DA TIRMANIŞ ÜRKÜTÜYOR
10 Ağustos 2020 09:09 | Son Güncellenme: 10 Ağustos 2020 09:10

SON zamanlarda korona vakalarında yaşanan artışın endişe verici boyutlara ulaştığına dikkati çeken Erzurum Sivil Toplum Platformu (ETSP) Başkanı Mustafa Güvenli, sosyal mesafe kuralına uyulmamasının yanında bilinçsizce hareket edilmesinin artışı tetiklediğini bildirdi, “Tedbirlere uymamak sadece sorusuzluk değil, aynı zamanda büyük bir vebaldir” diye konuştu.

Havaların ısınması, cadde, sokak, çarşı, pazar, park ve bahçelerin hareketlenmesinin yanında, BB Erzurumspor’un şampiyonluk kutlamaları sırasında sosyal mesafe kuralınının hiçe sayılmasının acısı giderek çıkmaya başladı. Sağlık il Müdürü Gürsel Bedir’i de sosyal medyadan açıklama yapmaya zorlayan korona vakalarındaki artışa, ETSP Başkanı Mustafa Güvenli de yaptığı yazılı açıklama ile dikkat çekti.

TEDBİRDEN BAŞKA ÇÖZÜM YOK

“Tedbiri çabuk unutuyoruz, birçok yerde sosyal mesafe kurallarına uyulmadığı da görülüyor; oysa bu işin tedbir alıp bilinçli bereket etmekten öte henüz bir çözümü bulunamadı” diyen Başkan Güvenli, Yeni Zelanda örneğini verdiği açıklamasını şöyle sürdürdü:

“- Yeni Zelanda’da 100 gündür yeni vakaya rastlanmadığı açıklandı. Korona aslında ağır bir hastalıktır. Virüse yakalanmış olan çoğu insan nefes almakta zorlanıyor ki, bu çok zor bir durum. İlaveten uzmanlar birçok hastanın salgın sonrası eski sağlığına kavuşamayabileceğini de ifade ediyor. Aynı zamanda bu süreç, sağlık çalışanlarımız açısından da bir o kadar zor ve de risklidir.”

AYNI ZAMANDA VEBALDİR

Vaka sayısının sürekli artıyor oluşunun, salgının yayılımının yanı sıra sağlık sistemi için de çok ciddi sıkıntı anlamına geldiğini kaydeden Başkan Güvenli, “Bu yoğunluğun devam etmesi halinde salgının kontrol altına alınamaması da söz konusu olabilir. Ülkemizin çok ciddi bir sağlık altyapısı olduğunu hepimiz ve tüm dünya biliyor, ancak unutmayalım ki; bu tedbirsizlik devam ettiği sürece sağlık imkanları da bir yere kadar dayanabilecektir. Mart ayından bu yana sağlık çalışanlarımızın karşı karşıya bulunduğu zorluk ve çektikleri sıkıntılar da göz önünde tutulacak olunursa; tedbirsizliğin sadece sorumsuzluk değil, aynı zamanda büyük bir vebal olduğu da görülecektir. Dolayısıyla sağlık çalışanlarımıza bu süreçte göstermiş oldukları özverili çalışmalardan dolayı tekrar teşekkür ediyor, hastalarımıza da acil şifalar diliyoruz” ifadelerini kullandı.  erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.