Dolar 32,3372
Euro 35,0918
Altın 2.308,16
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

ER-VAK’IN ŞEKER ÖĞRENCİLERİ, ŞEKER ÖLÇÜMÜ YAPTI

ER-VAK’IN ŞEKER ÖĞRENCİLERİ, ŞEKER ÖLÇÜMÜ YAPTI
17 Kasım 2016 18:34

35-cck

ERZURUM Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Gençlik ve Atatürk Üniversitesi Türk Tıp Öğrencileri Birliği (TURKMSİC), Forum Erzurum AVM ‘de 14 Kasım Dünya Diyabet Günü münasebetiyle vatandaşlara şeker ve tansiyon kontrolü yaptılar.

Atatürk üniversitesi öğrenci kulüplerinden TURKMSİC  ve ER-VAK gençlerinden oluşan 100 kişilik gönüllü ekip, yaklaşık bin kişinin şeker ve tansiyonunu kontrol ettiler. 14 Kasım Diyabet Günü’ne özel düzenlenen etkinliğe vatandaşın ilgisi de büyük oldu.

Etkinlikle ilgili bir açıklama yapan Er-Vak Gençlik Komisyonu üyesi Doğukan Topalli, güzel bir faaliyet gerçekleştirdiklerini belirtti. Topalli, “Özellikle şeker hastalığı, günümüzün en tehlikeli ve yaygın hastalıklarının başında geliyor. Ömürboyu süren bu hastalık, kişilerde bazı sıkıntılara sebebiyet verebiliyor. Zamanla kalp, damarlar, göz, böbrek ve sinirlerde yapısal değişikliklere yol açabiliyor. O nedenle risk grubunda yeralan herkesin, yılda en az bir kere kan şekeri ölçümü yaptırması oldukça önemlidir. 14 Kasım Dünya Diyabet Gününe dikkat çekmek için yapmış olduğumuz bu etkinliğimizde 100 kişilik ekibimizle yaklaşık bin kişinin kan şekerini ve tansiyonunu ölçtük. Ölçümlerde değerleri tehlike altında olanlara uyarılarda bulunduk. Burada bize destek çıkan herkese de teşekkür ediyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.