Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

ERSANDER ETKİNLİĞE DOYMUYOR

ERZURUM’UN YENİ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN OLAN ERSANDER, YİNE VE YENİ BİR ETKİNLİKLE KENDİNİ GÖSTERDİ. DÖRT GÜN SÜRECEK OLAN BİRİNCİ ERSANDER KÜLTÜR VE SANAT ŞENLİĞİ, YAKUTİYE MEDRESESİ’NDE BAŞLADI.

ERSANDER ETKİNLİĞE DOYMUYOR
19 Mayıs 2022 06:55 | Son Güncellenme: 22 Mayıs 2022 10:16

ERZURUM‘un yeni sivil toplum kuruluşlarından biri olmasına rağmen, attığı adımlar ve gerçekleştirdiği faaliyetlerle kamuoyunun dikkatini üzerine çeken Erzurum Kültür Sanat ve Eğitim Derneği ERSANDER, tarihi Yakutiye Medresesi’nde bir yeni etkinliğin fişeğini daha ateşledi, bu defa da kültür ve sanat şenliği ile yine farkını hissettirdi.

Erzurum’un kültür ve sanat çevrelerine 18 Mayıs’ta Bayram’dan önce bayram sevinci ve heyecanı yaşatan ERSANDER’in birincisini gerçekleştirdiği, dört gün sürecek olan şölenin açış konuşmasını Dernek Başkanı Ümit Gergit yaptı.

Başkan Gergit, 7 ay kadar önce, her biri kendi alanında başarılı olmuş eli kalem tutan, fırça sallayan, tablo, maket ve benzer ürünler üreterek maharetlerini ortaya koyan bir grup gönül insanı ile yola çıktıklarını hatırlattığı konuşmasında, düzenledikleri “birinci” kültür ve sanat şenliği ile gelecek yıllarda çok daha büyük işler yapacaklarının mesajını verdiklerini söyledi.

Ümit Gergit’in konuşmasının ardından Erzurum kadın ve erkek bar ekibi, gösterileriyle güneşli bir bahar gününün keyfini çıkartan konuklara hoş dakikalar yaşattı. Erzurum’un başyapıtı eserlerinden birisi olan Yakutiye Medresesi’nin gölgesinde kadın ve erkek barlarından örnekler sunan gençler, kış yorgunluğunu üzerlerinden den atmaya çalışan insanların hem gözü ve hem de kulaklarının pasını sildiler.

Şölenin açılış kurdelasını tarihi mekanın içinde çözen konukları, Canip Cihangir ve Öztürk Akkök ikilisinin yaptıkları üç boyutlu Saat Kulesi görseli fazlasıyla etkiledi. Bu tür çalışmalara sıklıkla rastlandığını hatırlatan Naht ve Ahşap Yakma Sanatçısı Canip Cihangir, “Biz, yenilik yapalım istedik ve çalışmamızı ışıklandırarak daha gösterişli hale getirmeye gayret ettik” dedi.

Ressam ve Heykeltraş Hakan Demir de geri dönüşüm metal malzemelerden yaptığı biri birinden ilginç eserleri ile sergide yerini aldı.

Açılışın ardından Yakutiye Medresesi’nin içine dağılan konuklar, biri birinden farklı onlarca eseri yakından izledi, merak ettikleri konularda ilgililerinden bilgi aldı, “Demek ki Erzurum’da da istendiğinde böyle güzel etkinlikler yapılabiliyormuş” diyerek ERSANDER yönetimine ve emeği geçenlere teşekkürlerini ilettiler. erzhaber

FESTİVALDEN GÖRÜNTÜLERİ TIKLAYIN İZLEYİN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.