Dolar 32,5952
Euro 34,7918
Altın 2.497,68
BİST 9.454,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

ERZURUM, ERZURUM OLALI BÖYE PROJE GÖRMEDİ!

ERZURUM, ERZURUM OLALI BÖYE PROJE GÖRMEDİ!
2 Nisan 2018 19:44 | Son Güncellenme: 2 Nisan 2018 19:51

İNSANIN yüreğini hoplatan açıklama DSİ Genel Müdürü Murat Acu’dan geldi. Devlet Su İşleri olarak, Ilıca yolu üzerinde yapılan Bilim, Kültür, Doğa, Tarih ve Eğitim Parkı’nda önemli işler yaptıklarını belirten Genel Müdür Acu, “Erzurum, Erzurum olalı böyle bir proje görmedi” diyerek adeta yürek hoplattı.

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan devasa yatırımlar ile şehre önemli katmadeğer kattıklarını açıklayan DSİ Genel Müdürü Murat Acu, baraj, gölet, sulama tesisleri ile Erzurum’da tarımın gelişmesine katkı sağladıklarını, yine taşkın koruma tesisleri ile hem şehir merkezinde ve hem de ilçelerde taşkın riskini azalttıklarını kaydetti.

İÇME SUYU SORUNUNU ORTADAN KALDIRDIK

DSİ olarak Erzurum’un 2045 yılına kadar ihtiyacı olan içmesuyu sorununu da Palandöken Barajı ve 4.880 metre uzunluğunda ki Palandöken Tüneli ile ortadan kaldırdıklarını hatırlatan Genel Müdür Acu, Erzurum’un çehresini değiştireceğini iddia ettiği önemli projeyi de, yaptığı yazılı açıklamada şöyle ifade etti:

“- Ilıca yolu üzerinde inşaatı devam eden Bilim, Kültür, Doğa, Tarih ve Eğitim Parkı’nda, ülkemizin ‘ilk’ rekreasyon amaçlı göletini yapıyoruz. Rekreasyon ve depolama amaçlı yapılmakta olan Aziziye Depolaması,  yüzey alanı ve depolama yönüyle Erzurum’un turizm tesisleri arasında yerini alarak, ülke ve kent ekonomisine katkı sağlayacaktır. Bu projeye Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu çok büyük önem vermektedir.”

ÇOK BÜYÜK BİR PROJE

Aziziye Depolaması projesi kapsamında kazı imalatları, betonarme duvar imalatları, taban drenajlarının yapıldığını belirten Acu, “Aziziye Depolaması, toplamda 670 dönümlük bir alan içerisinde inşa edilecek olan geomembran kaplı biyolojik göletin toplam depolama hacmi 90 bin metreküp, maksimum göl alanı da 85 bin metrekareve göl uzunluğu bin 115 metredir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.