Dolar 32,5327
Euro 34,9418
Altın 2.435,60
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 20°C

ERZURUM’DA BİNLER ECDADA YÜRÜDÜ

ERZURUM’DA BİNLER ECDADA YÜRÜDÜ
12 Kasım 2016 15:26 | Son Güncellenme: 12 Kasım 2016 16:10

27-byrm

OSMANLI-Rus Savaşları’na sahne olan, halk destanının yazıldığı Topdağı’ndaki Aziziye Tabyası, yine tarihi günlerinden birini yaşadı.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve farklı kesimlerden binlerce insanın katılımıyla “Erzurum Bayramı”na dönüşen saygı yürüyüşünde insanlar bir kez daha ecdadına yürüdü, Kur’an okundu, şiirler dile geldi, gönüller coştu, gözlerde biriken yaşların aşağıya süzülmesine çoğu insan engel olmak istemedi.
Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen 35-prtklyürüyüş sabah namazı sonrasında başladı. Namazdan hemen sonra, minare hoparlörlerinden yapılan çağrıda, “Ey Erzurumlular, ey ahali. Moskof, Aziziye’yi bastı. Allah’ını seven, eli silah tutan herkes, askerlerimizin yardımına koşsun. Vatanını seven yetişsin” temsili çağrısı yapıldı.

VATANDAŞ, KARSKAPI’DA BULUŞTU
Yapılan çağrılardan sonra, camilerden boşalan insanlar, Karskapı Şehitliği’nde biraraya geldi ve Topdağı’ndaki Aziziye Tabyası’na yürümeye başladı. Yürüyüşe Vali Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Milletvekili Prof. Dr.  Mustafa Ilıcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile çok sayıda kamu görevlisi katıldı.
Aralarında çocukların ve yaşlıların da bulunduğu binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ile tırmanışa geçti. Yazdan kalma bir günde, Topdağı’na dört koldan tırmanan insanlar, burada Kur’an-ı Kerim dinledi, yapılan dualara “amin” dedi. Çoğu insan, Nene Hatun’un kabrini ziyaret ederek, fatiha okudu, minnet ve şükran duygularını dile getirdi.

MÜFTÜ, DUASIYLA BÜYÜLEDİ

İl Müftü Vekili Celal Büyük’ün veciz sözleriyle süslediği duaya “amin” diyerek mukabelede bulunan vatandaşların, Topdağı’ndaki devasa bayrağın göndere çekilişi sırasında hep bir ağızdan okuduklari İstiklal Marşı, “Erzurum burada, Doğu’nun bekçisi olma görevini hakkıyla sürdürmeye devam ediyor” dedirtti.

Yürüyüşe, kamu görevlilerinin kiminin aileleri ve çocuklarıyla katıldığı gözlendi. Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül de, çocukları ile birlikte Topdağı’na tırmanan isimler arasındaydı.

Yürüyüş programının sonuna doğru, Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, yaptığı gösterileri ve okudukları marşlarla herkesi büyüledi.

Erzurum Bayramı, herhangi bir aksaklık ve tatsızlık yaşanmadan, çoğu insanın “bir dahaki yıl buluşmak üzere” dilekleri altında son buldu. erzhaber

29-unlu

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.