Dolar 32,5902
Euro 34,8583
Altın 2.494,59
BİST 9.693,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

ERZURUM’U PARLAK GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ

ERZURUM’U PARLAK GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ
30 Eylül 2017 15:02 | Son Güncellenme: 30 Eylül 2017 15:57

MNG MALL Alışveriş Merkezi’nin açılışı Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Töreninde yaptığı konuşmada, bir Erzurum sözü ile muhalefete gönderme yapan ve “Erzurum’da çürük tahta mıh tutmaz derler. Bunlar çürük tahta ya, bir türlü mıh tutmuyor” diyen Erdoğan, Türkiye’nin son 15 yıl içinde üç kat daha büyüdüğünü belirtti, “Erzurum’a 400 milyon liralık yatırım kazandıran MNG holdingi tebrik ediyorum. Erzurum’u hak ettiği yere çıkarmak hedefindeyiz. Bugün bu yatırımlarda hem kamunun hem de özel sektörün bu konuda inancının tam olduğunu görüyorum. Erzurum’u her alanda kadim geçmişine ve parlak geleceğine taşıyacak projelere inşallah daha da ağırlık vereceğiz” dedi.

81 İLİN TAMAMINDA ÜNİVERSİTE VAR

Türkiye’nin 15 yılda üç kat daha büyüdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizle birlikte bu zorlu yolu aştık bugünlere geldik. Dünya niye bizi kıskanıyor, neden kıskanıyor. İşte buralara geldiğimiz için. Onlar diyorlardı ki 15 sene önce nasıl bir  Erzurum varsa, bugünde aynı  Erzurum olsun. Medeniyet yarışında biz sizleri geçeceğiz dedik. Muassır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacağız dedik. 81 ilin tamamında üniversite var. Üniversiteyi öğrencilerin ayağına götürdük. Asıl olan bu. Eğitim öğretimde işte bu başarı sağlandı ve işte artık üniversitelere giremeyen yavrumuz kalmıyor” diye konuştu. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

GENÇLERİMİZİN İNTİKAMINI ALACAĞIZ

“- 25 hava limanımız vardı, şimdi 57 havalimanı var. Nerelerden nerelere geldik. Kimi zaman sokakları karıştırdılar. Kimi zamanda mahallelere hendekler kazdılar. Kimi zaman ekonomik kriz kimi zaman darbe çıkarmaya çalışanların çabasını boşa çıkardık.  Erzurum’da çürük tahta mıh tutmaz derler.. Bunlar çürük tahta ya, mıh tutmadı. Bunlarında akıllarını başlarına alacağı vazgeçecekleri yok. Varsınlar geçmesinler. Onlar saldırdıkça biz güçleniyoruz. Onlar çelme taktıkça, biz daha yükseğe çıkıyoruz. Onlar hile yaptıkça, biz doğruya ulaşıyoruz. Eskiler, elden gelen öğün olmaz oda vaktinde bulunmaz derlerdi. Ana muhalefetin başındaki ve onun yanındakiler kandili arkasına alanlar ne diyor bu silahlı insansız hava araçlarıyla piknik yapanları vuruyorlar diyor. Adamlar şu anda teröristlerin adını da piknik yapanlar koydular.  Kılıçdaroğlu sen araya mı gittin. Ne dedik inlerine gireceğiz dedik mi. Şunu unutmasınlar şehadete yürüyen bu gençlerimizin biz intikamını alacağız. Onların kanını yerde bırakmayacağız. ve bir bizden gidiyorsa on onlardan gidiyor. Taviz yok ve bu konuda asla affımız yok. Dedik ya hangi batı ülkesine sığınacaklarsa sığınsınlar. Ama bu ülkede halkımın huzuruna asla müdahale edemeyecekler. Polisime askerime korucuma asla ucuz yollarla kan kusturamayacaklar.”

NEYE İHTİYAÇ DUYUYORSAK, YAPACAĞIZ

Savunma sanayiinde neye ihtiyaç duyuluyorsa, üretmeyi hedeflediklerini belirten Erdoğan, “Şu halimizle bile terörle mücadelemizi kimseye muhtaç olmadan yürütüyoruz. Anadolu tarih boyunca hep nazlı coğrafya olmuştur. Hiç birimizin gidecek başka ülkesi vatanı yoktur. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Eyvallah. Bunu unutmayacağız. Bunlar bizim ilkelerimiz. Türkiyenin güvenliği kendi sınırlarında başlamıyor. Bir tehdit sınırlarımıza kadar gelmişse içeride girmiş demektir. Artık güvenliğimiz için gereken adımları tehditleri bizzat kaynağında yok etmek durumundayız. DEAŞ  Türkiye’de bomba eylemleri yaparken seslerini çıkarmayanlar Biz  Suriye’ye girince  Suriye sevdalısı oldular. Bu FETÖ denen adam ümmeti parçaladı. Nerede, ABD’de. 400 dönüm arazi tahsis etmiş. Buradan kaçanların bir bölümü yanında. Dünyanın değişik yerlerinde. Sığınacak delik arıyorlar. Nereye kaçarsanız kaçın, biz de sizi kovalayacağız. Şu anda bütün imkanlarımız ile dünyadaki liderlerle bunları konuşuyoruz. Bir çok yerde okulları yurtları kapatılmaya başlandı. Kararlıyız. Üstüne üstüne gidiyoruz. Bu milleti parçalayanlara bedeline ödeteceğiz”.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra MNG MALL AVM’nin açılış kurdelesini kesti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.