Dolar 32,2582
Euro 34,7665
Altın 2.394,28
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 17°C
Az Bulutlu
Erzurum
17°C
Az Bulutlu
Per 16°C
Cum 13°C
Cts 15°C
Paz 9°C

DEMEK Kİ KIŞIN DA YAPILIRMIŞ!

DEMEK Kİ KIŞIN DA YAPILIRMIŞ!
1 Nisan 2021 17:25 | Son Güncellenme: 1 Nisan 2021 17:26

MEMLEKETİN sıkıntılarına eğilmeyi, çözüm yolları aramayı, yönetenler ile yönetilenler arasında köprü görevi yapmayı ilke edinen erzurumdanhaberler, hem bir sorunun daha giderilmesini sağladı ve hem de “Kışın soğukta onarım mı olurmuş!” eleştirisiyle haberimizi küçümseyenleri fena mahcup etti.

BÖYLE DUYURDUK

Sadece Erzurum’un değil ülkemizin en eski mabedlerinden olan ve neredeyse bin yıldan beri dim dik ayakta duran, belki bir o kadar daha ayakta durmaya devam edecek olan Ulu Cami’nin Doğu’ya, Çifte Minareli Medrese ‘ye bakan yüzündeki kapıların merdivenlerinin bir bölümü yıkılmış, caminin, doğal olarak da Erzurum’un prestijini sarsan bu çirkin görüntü, uzun süre öylece kala kalmıştı.

SORUN GİDERİLDİ

erzurumdanhaberler’in görüntülendiği ve “Vah vah vah burası tarihi Ulu Cami… Cami yıkılsa kimsenin umuruna olmayacak” başlığıyla duyurduğu haberin amacına ulaştığı, haberin yayınından hemen sonra Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından başlatılan çalışmalarla, merdivenlerin yıkık duvarı yeniden örüldü.

 

SALTUKLU EMANETİ

Uzunluğu 54 metreyi bulan, ikisi Doğu’ya, üçü de Kuzey’e açılan toplam beş kapısı bulunan ve günümüzden 842 yıl önce, 1179 yılında Saltuklular tarafından yaptırılan 2754 metrekare büyüklüğündeki Ulu Cami ile ilgili haberimizin anında hedefini bulduğu ifade edildi. Haberin yayınlandığı gün Büyükşehir Belediye Başkanı mehmet Sekmen’in Ulu cami’ye geldiğini hatırlatan cami imamları, “Başkan’ın gelişini fırsat bildik, kendisine erzurumdanhaberler’de yayınlanan haberi gösterdik. Kendisi de daha sonra merdivenlerin yıkık halini gördü, gerekli talimatları verdi, çalışmalar hemen başlatıldı, kısa zamanda da tamamlandı” hatırlatması yaptılar.

DUA ALDIK

“Cami yıkılsa kimsenin umuruna olmayacak” başlığıyla verdiğimiz ve sosyal medyada paylaştığımız habere eleştiri getirme çabası içine giren, “Daha yeni yapılan merdivenler nasıl yıkılır? Bunun hesabını birilerinin sorması gerekir” diyecek yerde, “Böyle haber mi olur? Kış günü onarım mı olurmuş” işgüzarlığıyla işi başka mecralara saptırma gayretkeşliğine girenleri mahcup eden gelişme, beraberinde dua da getirdi. Ulu Cami görevlileri, “Sorunun giderilmesine önayak olan erzurumdanhaberler’e duacıyız” dedi, teşekkürlerini ilettiler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.