Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 19°C

ERZURUM’UN MUHTEŞEM BAHAR FOTOĞRAFLARI VE!..

29 Mayıs 2023 12:06 | Son Güncellenme: 29 Mayıs 2023 12:49

ERZURUM’UN EN İHTİŞAMLI GÜNLERİ. Palandöken’e sırtını yastlayan Erzurum’da baharın tüm ihtişamı, mayıs ayının sonlarına doğru, havaların da ısınmasıyla birlikte doyasıya yaşanır.

KIRK İKİNDİLER… Mayıs ayında başlayan, halk arasında da “kırk ikindiler” olarak adlandırılan yaz yağmurları ile birlikte, gökyüzünde insanın nefesini kesen görüntüler de ortayı çıkar.

EĞERLİ DAĞ… Palandöken’in Batı’ya doğru uzanan gösterişli kollarından birisi de Eğerli Dağ’dır.

MAYIS ÇİÇEKLERİ… Mayıs ayının son günlerine doğru Erzurum Ovaları’nda sıklıkla görülen mayıs çiçekleri, sarı renkleri ile yeşil çimlerle çok güzel, insanın içini açan bir bütünlük sağlar.

LEYLAKLARIN ZERAFETİ… Erzurum’da karların erimesiyle birlikte önce kardelenler başını topraktan çıkartır. Derken bir süre sonra frenk üzümleri ve karahindibalar sarı çiçekleri ile insanlara “merhaba” der. Ve derken leylaklar renkli görüntüleri ile muhteşem tabloyu tamamlar.

Fotoğraflar Öztürk Akkök

TIKLAYIN İZLEYİN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.