Dolar 32,5709
Euro 34,9658
Altın 2.445,80
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 21°C

ERZURUM’UN VEFALI ÇILGIN DAĞCILARI

ERZURUM’UN VEFALI ÇILGIN DAĞCILARI
5 Ağustos 2021 21:04 | Son Güncellenme: 6 Ağustos 2021 06:19

AĞRI Dağı’nın zirvesine 160’ncı kez tırmanarak önemli bir başarının sahibi olan Mustafa Tekin ile kader birliği yaptığı arkadaşı Yıldırım Beyazıt Öztürk, geçtiğimiz mayıs ayında hayatını kaybeden Dağcılık Federasyonu eski başkanlarından Ziya Mengenecioğlu’nu 5 bin 176 metrede saygıyla andı, zirveden fatihalarını göndererek vefalarını gösterdiler.

HEM YÜREKLERİ, HEM KASLARI KAVİ

Tur kayağından bisiklete ve dağcılığa varıncaya kadar dayanıklılığa dayalı her türlü sporun üstesinden rahatlıkla  gelen Erzurum’un “yüz akı” dağ rehberleri Mustafa Tekin ile Yıldırım Beyazıt Öztürk, geçtiğimiz salı günü (3 Ağustos) Ağrı Dağı’nın zirvesine, bu defa da Ziya Mengenecioğlu anısına bir tırmanış yaptılar.

Ağrı Dağı’nı su yolu yapan ve zirveye 160 defa ulaşmanın haklı gururunu yaşayan dağ rehberi Mustafa Tekin ile kader birliği yaptığı arkadaşı Yıldırım Beyazıt Öztürk, geçtiğimiz mayıs ayında yakalandığı hastalıktan kurtulamayan ve hayatını kaybeden Ziya Mengenecioğlu’nu rahmet ve duayla andı, zirveden fatiha göndererek 21 yıl önce kendilerine zirve sevinci tattıran ustalarına vefalarını gösterdiler.

ALMAN GRUPLA BİRLİKTE ZİRVE YAPTILAR

Ağustos ayının ilk günü tırmanışa başlayan Mustafa Tekin ile Yıldırım Beyazıt Öztürk, dağın 4 bin 200 metresinde Alman dağcılar ile karşılaştılar. Zirve tırmanışını konuk dağcılar ile birlikte yapan Tekin ve  Öztürk, 3 Ağustos sabahı gün ışırken Ağrı Dağı’nın en tepe noktasına ulaştılar.

Zirvede beraberlerinde getirdikleri Türk Bayrağı’nı ve Ziya Mengenecioğlu’nun fotoğrafının bulunduğu afişi açan vefalı dostlar, el açtı ruhuna fatiha okudular..

Ziya Mengenecioğlu’nun 21 yıl önce kendilerine rehberlik ederek Ağrı Dağı’na çıkardığını hatırlatan Mustafa Tekin, “O, bizim Ziya amcamızdı. Kendini çok sever ve sayardık. Ne biz ondan, ne o bizden hiç incinmedik. Zirveyi hiç bu kadar sakin ve güneşli görmemiştik. Ziya amcanın yüreğinin temizliği, bugün havaya da yansıdı. Kendisini saygıyla, şükranla ve rahmetle anıyoruz. Benim bu 160’ncı tırmanışım. Bu tırmanışımı kendisine ithaf ediyorum” dedi.

2 KARDEŞ ART ARDA ÖLDÜ

Türkiye Dağcılık Federasyonu eski başkanlarından Ziya Mengenecioğlu, yakalandığı bağırsak kanseri nedeniyle 22 Mayıs’ta fenalaştı. Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Mengenecioğlu, 24 Mayıs’ta yaşamını yitirdi. Kapı önünde  iyi bir haber bemleyen Şahin Mengenecioğlu,  aldığı ölüm haberiyle sarsıldı. Yüzünü yıkamak için lavaboya yönelen 3 çocuk babası Şahin Mengenecioğlu, kapı önünde yığıldı. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan Şahin Mengenecioğlu da, ağabeyinden bir saat sonra hayatını kaybetti. İki kardeşin cenazeleri Asri Mezarlık’ta, annelerinin yanında toprağa verildi. erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.