Dolar 32,6078
Euro 34,8089
Altın 2.494,00
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C

ETSO BAŞKANI: ÜRETİM OLMADAN, KALKINMA OLMAZ!

ETSO BAŞKANI: ÜRETİM OLMADAN, KALKINMA OLMAZ!
2 Ocak 2017 14:13

ERZURUM Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik, Vali Seyfettin Azizoğlu’nun katıldığı meclis toplantısında kent ekonomisine ilişkin değerlendirmeler yaptı, sıkıntıda olan iş dünyasının moral ve motivasyona ihtiyaç duyduğunu hatırlattı, “Kamu kurumları ve başta belediyeler olmak üzere, bütün yerel idareler hizmet, tedarik, lojistik ve müteahhitlik hizmeti alımında yerel firmalara öncelik vermeli ve pozitif ayrımcılık yapmalıdır” dedi.

Toplantıda meclis üyelerine hitap eden Lütfü Yücelik, 2017’ye dair umutlarını korumaya çalıştıklarını söyledi. Ekonominin yeniden rayına oturması için hızlı bir şekilde tedbirler alınması gerektiğini anlatan Başkan Yücelik, “Gerekli tedbirler alınmadığı takdirde daha farklı sıkıntılar yaşanacağını söylemek yanlış olmaz. Türkiye’yi terör başta olmak üzere farklı yöntemlerle yıkmaya ve yıpratmaya çalışanlar şimdi ekonomimizi hedef alıyor. Başta hükümetimiz olmak üzere herkes oynanan bu oyunun farkında… Ancak gerekli tedbirlerin de ivedilikle alınıp, başta iş dünyamız olmak üzere her kesime moral ve motivasyon sağlanmalıdır. Bütün kesimler hep beraber, birbirimizle kucaklaşarak, el birliğiyle eski günlere dönüp, ekonomiyi rayına sokarak yolumuza devam etmeliyiz. İnşallah Sayın Başbakanımızın da ifade ettiği gibi önümüzdeki birkaç ay içerisinde ekonomimiz rayına oturur” diye konuştu.

ÜRETİM OLMAZSA, KALKINMA OLMAZ

Erzurum’un dışarıdaki imajının çok iyi olduğunu, bunun da kendisini mutlu ettiğini belirten Başkan Yücelik şöyle devam etti:

“Gerçekten Erzurum’un itibarı çok farklı. Bunu başka şehirlerde yaşayan insanlarla tanıştığımızda anlıyoruz. Ancak bize bırakılan bu mirası ,bizim de çok iyi taşımamız lazım. Bu imaj ve itibara karşılık maalesef şehrimiz hakettiği konumda değil. Sanayinin ve üretimin kısıtlı olduğu yerde, gelişme de aynı seviyede kalıyor. Bu dünyanın her yerinde aynı… Üretim olmazsa kalkınma olmaz. Onun için bizlerin de üretim seferberliği yapmamız lazım.”

YEREL İŞLETMELERE AYRICALIK TANINSIN

Erzurum’daki bütün sektörlerdeki, sanayici, üretici ve tedarikçilerin desteklenmesinin önemine değinen Başkan Yücelik, yerel ürünlerin markalaşması adına kamu kurumları ve yerel idarelerin alımlarını ildeki işletmelerden yapmasının şart olduğunu vurguladı.

Kamu kurumları ve başta belediyeler olmak üzere bütün yerel idarelerin hizmet, tedarik, lojistik ve müteahhitlik hizmetlerinin alımlarında yerel firmalara öncelik vermesinin ve pozitif ayrımcılık yapmasını şart olduğunu ifade eden Başkan Yücelik, bölgede çok fazla hissedilen ekonomik darboğazın aşılabilmesi için de aynı şekilde kamu kurumları ve yerel idarelerin güç ekonomik şartlarda ayakta durmaya çalışan yerel işletmelere olan ödemelerini zamanında yapmalarının büyük önem taşıdığını dile getirdi.

“BANKALAR DAHA ESNEK OLMALI”

Son dönemde KOBİ’lerin finansal ihtiyaçlarının karşılanması için sağlanan KOSGEB ve Nefes Kredisi gibi kredilerle ilgili de görüşlerini dile Başkan Yücelik, söz konusu kredileri kullanan firma sayısının çok düşük kaldığını belirterek, “Bu konuyla ilgili eleştirilerimizi ve taleplerimizi de ilgili Bakanlarımızla görüştüğümüzde dile getirdim. Kredi kullandırma konusunda da haklı olarak bankaları da eleştiriyoruz. Bankalar, kredi kullanmak isteyen firmaların önüne sürdüğü şartları yerine getirecek firma sayısı yüzde 15-20’yi geçmez. Bankalar daha esnek davranmalı” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.