Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
24°C
Parçalı Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 21°C
Çar 16°C

GEÇ KALANLAR’A SAKIN GEÇ KALMAYIN!

GEÇ KALANLAR’A SAKIN GEÇ KALMAYIN!
19 Aralık 2023 07:59 | Son Güncellenme: 19 Aralık 2023 08:04

KADIN-erkek ilişkilerinin son derece gerçekçi şekilde ele alındığı; Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu sanatçılarının rol aldığı “Geç Kalanlar” adlı oyun; özür dilemeyi gurur yapan, “seni seviyorum” demeyi unutan, ihmal eden ve önemsemeyen insanların yaşadıkları pişmanlıkları gözler önüne seriyor.

Çok yönlü bir sanatçı olan Pervin Ünalp’ın yazdığı, geçtiğimiz haftalarda profesör unvanı alarak kariyerinin en üst basamağına tırmanan Bünyamin Aydemir’in yönettiği oyunda; Gonca Çılgı, Ali Aras, Gülşah Haşıl ve Ayşenur Bayraktaroğlu rol alıyor.

İLAÇ GİBİ BİR OYUN

İbrahim Erkal Kültür Merkezi’nde sahnelenen, dramaturjiyi Ziya Kibar’ın, reji asistanlığını Sena Girgin, dekor ve ışık tasarımını Yusuf Kürşat Ekinci’nin üstlendiği, Emrah Çılgı’nın da Sanat Yönetmeni olarak görev yaptığı oyunda, sudan bahanelerle sık sık tartışan, “seni seviyorum” demeyi çabuk unutan, yaptıkları hata ve yanlışlar sonrası özür dilemeyi akıllarına bile getirmeyen ve bunu gurur meselesi yapan genç bir çiftin yaşam hikâyelerinin sahnelendiği oyun, tam bir antidepresan ilaç görevi görüyor.

Hoşgörü ve alçakgönüllülüğün yanı sıra, saygı ve sevginin açık şekilde ifade edilmesi gerektiğinin vurgulandığı; finali acı bir son ile noktalanan oyun, bu akşam (19 Aralık 2023 Salı), diğer pazartesi ve salı akşamlarında olduğu gibi, saat 19.00’da perdelerini ücretsiz olarak seyircisine açacak.

ETKİSİNİ ANINDA GÖSTERİYOR

“Seni seviyorum” demenin, ya da özür dilemenin ne kadar önemli ve erdemli bir davranış olduğunun vurgulandığı oyun; günlük hayatta tartışmayı adet haline getiren ve bir dargın, bir barışık yaşayan insanları şaşkına çeviriyor, kendilerini ve ilişkilerini anlık olarak gözden geçirmelerini sağlıyor.

Sanat Yönetmeni Emrah Çılgı, salona farklı duygularla, belki zoraki gelen çiftlerin, oyunun bitiminde el ele, kol kola çıktıklarını görüyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi, “Değerli hocam Prof. Dr. Bünyamin Aydemir’in yönettiği, hayatın zorluklarından bunalan, strese kapılan ve çareyi hastanelerde, psikiyatrilerde arayan insanları, oyunumuzu seyretmeye davet ediyorum. Oyunumuzun antidepresan ilaçlardan çok daha etkili olduğunu izleyen herkes görecek” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.