Dolar 32,3290
Euro 35,0728
Altın 2.298,20
BİST 9.058,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

HALEP’TE KAÇ ÇOCUK KALDI?

HALEP’TE KAÇ ÇOCUK KALDI?
4 Aralık 2016 11:17

32-dua

HALEP’TE AKAN KAN VE GÖZYAŞI DURSUN

HALEP‘te devam eden insanlık trajedisine Erzurum’dan yürüyüşle tepki gösterildi. Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) tarafından organize edilen yürüyüşte bir araya gelen vatandaşlar, Halep’te akan kan ve gözyaşının bir an önce durdurulması için çağrıda bulundu, dualar etti. 

ESTP tarafından organize edilen yürüyüşe katılmak için Lalapaşa Camii’ne akın eden vatandaşlar, öğle namazının ardından ellerindeki pankart ve dövizlerle Havuzbaşı’na doğru yürüdüler.

Tekbir getirerek yürüyen kalabalık, ABD, İran ve Rusya aleyhinde sloganlar da attı. Havuzbaşı Kent Meydanı’nda sona eren yürüyüşün ardından basın açıklamasını dinleyen kalabalık, İl Müftüsü Celal Büyük’ün ettiği duaya hep birlikte “amin” dedi 

EL ELE VERMİŞ, HALEP’İ YOK EDİYORLAR

ESTP Başkanı A. Mustafa Güvenli, dünya yıkılsa bir arada olamayacak Esad Rejimi, Amerika, Avrupa, İsrail, Rusya, PKK ve İran’ın el ele vererek Halep’i yok ettiğini dile getirerek, bu şer koalisyonunun, sistematik biçimde; okulları, fırınları, hastaneleri, ambulansları, yardım TIR’larını ve camileri vurup imha ettiğini belirtti. Güvenli, “Halep, dünya tarihinin en ağır bombardımanını ve sivil katliamlarından birini yaşıyor. Sokaklar cesetlerle doluyor. Günlerdir fırınlarda ekmek dahi çıkmıyor, her gün binlerce insan öz vatanını terk ediyor. Kalanlar da Esad güçlerinin kimyasal silahlarıyla katlediliyor. Dünyanın gözleri önünde Halepliler diri diri toprağa gömülüyor” dedi. 

ESED, CEHENNEM YÜRÜYÜŞÜNÜ SÜRDÜRÜYOR 

Zalim Esed’in halkı katlederek iktidarı için gırtlağına kadar saplandığı cehennem yürüyüşünü devam ettirdiğini söyleyen Güvenli, “Halep ölüyor! Müslüman ili Halep yerle bir ediliyor. Dünyanın gözleri önünde Halep ölüyor. Koskoca bir tarih, koskoca bir medeniyet savaş tacirlerine kurban gidiyor. Tarih şahittir ki yıkılan sadece Halep değil insanlığın vicdanıdır. O coğrafya bizim gönlümüz, yüreğimizdir. Bu katliam, bu zulüm bir gün elbet bitecek; Zalim Esed’in parmaklarından akan mazlumların kanı dünyanın yüzüne sürülecek. Bu çağdaş Firavunlar bilmiyor ki Allah onların saraylarında nice Musalar var edecek. Halep’i bombalarla, açlıkla, sürgünle yok etmeye çalışan barbarlar kahrolacak. Dualarımız birer Ebabil taşı olup çağdaş Ebrehelerin ordularına atılacak… Amerika’nın, Rusya’nın, İsrail’in, Avrupa’nın ve bu zulme destek verenlerin başına yağacak…  Tarih bu yaşananları yargılayacak ve Allah elbette hesap soracaktır” ifadelerini kullandı. 

ESTP’DEN HALEP’E YARDIM KAMPANYASI

Yaşanan zulüm ve bastıran şiddetli kışın Halep’teki hayatı daha da zorlaştırdığına dikkati çeken Güvenli, “Kuru gıdadan, suya, undan, giyeceğe kadar her şeye ihtiyaç duyuluyor. Erzurum Sivil Toplum Platformu’nu oluşturan bütün kuruluşlarımızla birlikte yardım kampanyası başlatıyoruz.  Tarihinde 3 defa yıkıma uğramış, açlığın, susuzluğun, yıkımın ne olduğunu bilen bu şehrin evlatları Halep’teki insanlık dramının çığlıklarına sessiz kalmayacaktır. Toplanacak yardımlar düzenli olarak Halep ve oradan göç ettirilen muhacir kardeşlerimize ulaştırılacaktır” diye konuştu. 

ESTP Başkanı Güvenli’nin konuşmasının ardından Erzurum İl Müftüsü Celal Büyük’ün ettiği duaya hep birlikte “amin” diyen Erzurumlular, tekbirler getirdi, sloganlar attılar. Programın sonunda Erzurum’da üniversite öğrenimi gören Suriyeli kız öğrenci Ragad Ala da, okuduğu şiirle herkesi duygulandırdı. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.