Dolar 32,5581
Euro 34,9788
Altın 2.420,94
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 20°C

HAVA PARASI İSTENİYOR İDDİASI

HAVA PARASI İSTENİYOR İDDİASI
10 Nisan 2021 11:24 | Son Güncellenme: 10 Nisan 2021 11:39

ÇOK eskiyen, tel tel dökülen görüntüleriyle de iç burkan hale gelen Eski Bat Pazarı Caddesi üzerindeki dükkanların yerinde yaptırılan ve aylardan beri boş tutulan işyerlerinin hem kiralarının yüksekliğinden ve hem de hava parası istendiği için rağbet görmediği öne sürüldü, “Belediyeler hava parası alabilirler mi?” sorusu da sosyal medyada yüksek sesle dillendirildi.

GÜNDEME BÖYLE TAŞIMIŞTIK

Yapımlarına yaklaşık 4 yıl önce başlanan ve geçtiğimiz yıl içinde inşaatları tamamlanan ve kullanılabilir hale gelen, ancak kiraya verilmeyen ya da verilemeyen Eski Bat Pazarı Caddesi üzerinde bulunan, şık ve renkli görüntüleriyle beğeni toplayan çok sayıda dükkanın yüksek kiralarından dolayı ilgi görmediği ifade edildi. Konunun erzurumdanhaberler’de gündeme gelmesi, merak edilen cevapların da farklı kanallardan kamuoyu ile paylaşılmasına neden oldu.

İDDİALAR DOĞRU MU?

Söz konusu eski dükkanlarda yıllardan beri oturduğunu ve ekmek parası mücadelesi verdiğini belirten bir eski kiracı, yeni yapılan dükkanların yüksek kira bedeliyle piyasaya takdim edildiğini, bu nedenle de ilgi görmediğini savundu. Büyükşehir Belediyesi’nin uygulamayı planladığı proje öncesinde kendileriyle görüştüğünü, sözler verdiğini, parlak vaadlerde bulunduğunu, ancak verilen sözlerin hiç birinin tutulmadığını öne süren aynı kiracı,  “Erzurum Büyükşehir Belediyesi dükkan başına geçen yıl 50 bin lira da hava parası istedi” iddiasında bulundu, “Belediyeler kamuya ait kurumlardır. Acaba hangi hakla hava parası istiyorlar?” diye sodu.

Öte yandan, durdukları yerde eskiyen işyerlerinin makul fiyattan kiraya verilmesinin o bölgenin ekonomik anlamda hareketlenmesine de neden olacağı belirtildi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.