Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 20°C
Sal 22°C

HEM KİMLİK ÇIKARTTI, HEM YÜREK HOPLATTI

HEM KİMLİK ÇIKARTTI, HEM YÜREK HOPLATTI
10 Nisan 2018 20:03

PASAPORT ve sürücü belgesi işlemlerinin nüfus müdürlükleri tarafından yapılmaya başlandığı şu günlerde, çalışmaları yerinde görmek isteyen Vali Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Nüfus Müdürlüğü’ne çatkapı yaptı. “Kimlik işlemlerimi yaptırmaya geldim” diyen Vali Azizoğlu’nu karşılarında gören çalışanlar, “Bugüne kadar burada bir vali görmemiştik, bizim için büyük sürpriz oldu” dedi, kendisine parmak izi alımı sırasında yardımcı oldular.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin işlemlerin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne devredilmesinin ardından nüfus müdürlüklerinden yoğun bir mesai başladı.

Getirilen yeni uygulamayla birlikte, kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi işlemlerine aynı anda başvuruda bulunmaları halinde tek fotoğraf, parmak izi ve imzası ile işlemler yapılabilecek.

Ülke genelinde olduğu gibi Erzurum’da da pasaport ve sürücü belgesi işlemlerine 2 Nisan 2018 tarihinde başlayan Erzurum Nüfus Müdürlüğü çalışanları,bugün “sürpriz” bir konuğa hizmet verdi, yardımcı oldular.

Çalışmaları yerinde incelemek için Nüfus Müdürlüğü’ne çatkapı yapan Vali Seyfettin Azizoğlu, sürücü belgesi ve diğer vatandaşlık işlemlerini yaptırdı. Tüm evrakları tamamladıktan sonra sıra alan Vali Azizoğlu, pasaport ve sürücü belgeleri iş ve işlemleri için randevu alarak başvuruda bulunan vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Yeni düzenlemeyle vatandaşların, pasaport, ehliyet ve kimliklerini tek bir noktadan aldığına dikkat çeken Vali Azizoğlu, “Vatandaşımıza yönelik yapılan hizmetler kolaylaştırılmıştır.  T.C. kimlik kartı, pasaport ve sürücü belgesi işlemlerine aynı anda başvuruda bulunmaları halinde tek fotoğraf, parmak izi ve imzası ile işlem yapılabilecek, bu da vatandaşımızın işini kolaylaştırdığı gibi masrafların azalmasını ve boşa zaman kaybının da önüne geçilmesini sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Vali Azizoğlu, önce evraklarını ardından da parmak izi vererek işlemini tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.