Dolar 32,5108
Euro 34,9455
Altın 2.433,58
BİST 9.795,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 20°C

HÜZÜN VE GURUR GECESİNDE GÖZYAŞI SELİ

HÜZÜN VE GURUR GECESİNDE GÖZYAŞI SELİ
23 Mart 2017 07:34

ERZURUM Kalkınma Vakfı (ERVAK) tarafından düzenlenen, Dadaş Şehitleri’nin anıldığı Zirveden Arş’ı Alâ’ya programında hüzün, gurur ve gözyaşı patlaması yaşandı. Eğitimci Ümit Gergit’in sunuculuğu ve yönetmenliğini yaptığı gecede bayrak şovu da yaşandı.

ERVAK Başkanı Erdal Güzel’in açış konuşmasını yaptığı geceye Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Jandarma Komutanı albay Mustafa Çelik, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu ile çok sayıda bürokrat, öğretim üyesi ve şehit aileleri katıldı.

Toplam 549 şehit içinden sembolik olarak İsmail Aksu, Tuncay Yurdigül, Önay Vurucu, Cahit Yıldırım, Yunus Arda, Oğuzhan Karaca’nın anlamlı, duygu dolu yaşam geçmişlerinin anlatıldığı gecede, söylenen şiir ve türküler, salonda bulunan hemen herkesi ağlattı.

Gecenin sonunda sahneye davet edilen Vali Seyfettin Azizoğlu, anılan 6 şehidin yakınlarına Kur’an ve Türk Bayrağı hediye etti. Şehit ailelerine anlamlı hediyelerini, öpüp, başına koyarak veren Vali Azizoğlu, son derece duygu dolu bir gece yaşadıklarını hatırlattı ve birlik ve beraberliğimizi devam ettirdiğimiz sürece, Türkiye Cumhiriyeti Devleti’nin ilelebed yaşayacağını belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’de yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları verdi, “Bizim, mutlaka çalışmamız, üretmemiz, refah seviyesini en üst seviyeye çıkartmamız gerekiyor. Buni başarabilirsek, dünya devleri arasında yerimizi rahatlıkla alırız” dedi.

Gecede en çok, Erzurumlu genç sanatçıların söyledikleri türküler beğeni topladı. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.