Dolar 32,5014
Euro 34,8251
Altın 2.487,86
BİST 9.571,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 19°C

İMAR REZALETİNDE SON PERDE

İMAR REZALETİNDE SON PERDE
4 Eylül 2016 11:38

01 memleket

ERZURUM’da “kentsel dönüşüm” adı altında başlatılan yıkımlar sonucunda ortaya çıkan arsalar üzerine, vatandaşın hiç de alışık olmadığı yükseklikte binalar kondurulması, inşaattan anlayana da, anlamayana da “Bu binalara kim imar veriyor ve niye veriyor. Koça koca gökdelenler yüzünden şehrin slueti bozuldu” dedirtiyor.

Özellikle Yakutiye Belediyesi sorumluluk alanına giren bölgelerde ilginç çarpıklıklar göze batıyor. Birkaç yıl önce başlatılan yıkımlarla yerle bir olan çoğu yerleşim biriminde moloz yığınları olduğu gibi dururken, Gavurboğan başta olmak üzere, Hasan-i Basri Mahallesi ve Recep Akdağ Caddesi üzerinde neredeyse 20 katlı binaların hızla yükseliyor olması hem kafa karıştırıyor, hem de şehrin görüntüsünü bozduğundan dolayı tepki topluyor.

Palandöken’in, kar yağıp ta beyazlara büründükten sonra, Erzurum’un görüntüsünü farklılaştırdığını, yine Aziziye ve Mecidiye Tabyaları’nın da, kentin görüntüsüne değer kattığını belirten vatandaşlar, “Birileri para kazanacak diye, şehrin görüntüsü böylesine bozulamaz, bu bozuluşa da kimse göz yumamaz. Yakutiye Belediyesi, imar konusunda çok bonkör davranıyor ve yüksek katlı binaların yapılmasına izin veriyor. Acaba bunun özel bir nedeni olabilir mi? Yakutiye Belediyesi yetkilileri bu konuda bir açıklama yapsalar da, yüksek irtifa uçuşlarının sebebini öğrensek” dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.