Dolar 32,4666
Euro 34,7738
Altın 2.441,31
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 20°C
Sal 16°C

BAĞIŞIKLIK İÇİN BAL ÇOK ÖNEMLİ

SOĞUK KIŞ GÜNLERİNDE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ KORUMAK VE GÜÇLENDİRMEK İÇİN BAL KULLANIMINI ÖNERİYORUZ. SAKIN OLA Kİ, İNTERNETTE 5 KİLOSU 100 LİRAYA SATILAN SAHTE ÜRÜNLERE İTİBAR ETMEYİN. SİZE ÖZELLİKLE ERZURUM BALINI TAVSİYE EDİYORUM.

BAĞIŞIKLIK İÇİN BAL ÇOK ÖNEMLİ
28 Ocak 2023 15:21 | Son Güncellenme: 28 Ocak 2023 18:24

MERHABALAR değerli erzurumdanhaberler takipçileri, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Malum havalar iyice soğudu. Her ne kadar kar yağmasa da, artık ciddi ciddi kış moduna girdiğimiz ortada.

Araçlarımızı, ev ve iş yerlerimizi soğuklara karşı koruduğumuz gibi, kendimizi de korumaya varmışınız?

“Evet” dediğinizi duyar gibiyim.

Buyurun o zaman bağışıklığımızı güçlü tutmak için neler yapabiliriz, ona bakalım ve doğanın bize armağanı olan ÇİÇEK ve KESTANE BALI‘nı anlatalım.

Özellikle Erzurum yaylalarının zengin bitki örtüsünden ve çiçeklerinden elde edilen balı tercih edelim.

Televizyonlarda, internet sitelerinde 5 kilosu 100 TL’ye satılan ballara kesinlikle itibar etmemenizi ve güvendiğiniz yerlerden almanızı tavsiye ediyorum.

ÇİÇEK BALI

Magnezyum, Potasyum, Kalsiyum, Demir ve Fosfor gibi mineraller bakımından zengin bir besindir.

B1, B2, C, B6, B5 ve B3 vitaminleri bulunmaktadır. Balda ayrıca az miktarlarda bakır, iyot ve çinko bulunur. Bu maddelerin insan sağlığına pek çok yararları vardır.

Vücuda enerji verir, yorgunluk anlarında size en iyi gelebilecek doğal bir enerji deposudur. İçerdiği doğal şeker oranı sayesinde vücuda lazım olan kaloriye kolayca ulaşmanızı sağlar.

Bitkinlik ve düşük enerji sorunlarına karşı bire bir etkili doğal ürünlerden biridir.

Kas ağrılarını giderir. Özellikle sporcularda meydana gelen kas ağrılarında etkili bir çözüm yöntemi olarak kullanılan balın ağrı azaltıcı bir etkisi olduğu bilinmektedir.

Kan şekerini düzenler. Bal doğal, saf olduğu sürece şeker hastalarının rahatlıkla tercih edebilecekleri bir gıdadır. İçerdiği bileşenleri dolayısıyla kan şekerini düzenleyici bir özelliği de bulunmaktadır. Özellikle tip 1 olarak adlandırılan şeker hastalarına bu sebeple doktorların saf olması şartıyla günde 1 kaşık kadar bal tüketmelerini önerdiklerini biliyoruz.

ÖKSÜRÜK

Balın öksürüğü tedavi etme gücü yüksektir. Güçlü bir anti bakteriyel olan bal öksürüğü yok etmek için düzenli olarak tüketilebilir.

Kilo vermeye yardımcıdır. Bal içerdiği vitamin, mineral ve çeşitli aminoasitler gibi maddelerle vücuda girdiği andan itibaren metabolizmayı hızlandırır. Bu sayede daha rahat kilo vermenize yardımcı olur.

CİLT İÇİN

Kozmetik sanayinde ve güzellik ürünlerinde kullanılan bal özellikle maske olarak cilde uygulandığında cildinizi parlak ve sağlıklı bir görünüme kavuşturur.

Çil ve cildinizdeki lekelerden şikayetçiyseniz ballı maskeleri tercih edebilirsiniz.

UYKUSUZLUK İÇİN

Uykusuzluk problemi son yıllarda insanların en büyük sorunlarından biridir. Bu sorunun da çözüm yolu bala çıkıyor. Bal, içeriğinde bulunan bir madde sayesinde uykunuzun gelmesini sağlayacaktır. Yatmadan hemen önce bir bardak süte bir kaşık bal karıştırıp içmek rahat ve konforlu bir uykuya dalmanıza yardımcı olur.

YANIK ve YARA İÇİN

Bal, küçük yanık tedavilerinde sıklıkla tercih edilen bir antioksidandır  Bakteri ve mantar öldürücü özelliği sayesinde mikrop oluşumlarını önlemeye yardımcı olur küçük yanıklarınıza krem şeklinde uygulayabilirsiniz. Sürdüğünüz bölge üzerinde kaşıntı hissi varsa bir süre içerisinde bu kaşıntı hissinden bal sayesinde kurtulabilirsiniz.

Bal düzenli kullanımlarda yara ve kesiklerin normal iyileşme hızına göre daha erken iyileşmesine olanak sağlar. Yaraları iyileştirmenin yanı sıra iltihaplanmaları önlemek koku ve ağrının da ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.

SİNDİRİM

Mikropları ve bakterileri yok edici bir etkisi bulunan bal, sindirim sistemi için de oldukça faydalı bir gıda maddesidir. Mide ve bağırsak problemleri yaşayan kişiler için doğal çözümlerinden biri olan bal sayesinde sindiriminizi düzene sokabilirsiniz. Saydığımız tüm faydalarıyla saf katkısız doğal balı gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

KESTANE BALI 

Kestane balı antioksidan içeriği ile kanser hastalığına yakalanma riskini azaltmaya yardımcı olur. 

Solunum yolları için oldukça faydalı olan kestane balı özellikle kış aylarında yaşanan grip, bronşit, faranjit gibi hastalıklardan korunmamıza yardımcı olur. Kilo almak isteyen kişilere önerilen kestane balı kan şekerini yükseltmeye ve iştahın açılmasına yardımcı olur.

Bağırsakları temizleyeme yardımcı olan kestane balı, kabızlığa iyi gelmesinin yanı sıra mide ve sindirim sorunlarına karşı etkilidir.

Özellikle iç organlarımızda meydana gelen enfeksiyon ve iltihaplanmalara karşı bazı doktorlar kestane balı tüketilmesini öneriyor.

Kestane balı normal çiçek balına oranla daha yüksek mineral ve vitamin içerir. Ayrıca antioksidanlar bakımından da zengindir Ayrıca vücudumuzda var olan kötü hücrelerin vücuttan atılmasını da hızlandırır. Bu sayede kanser hastalığına yakalanma riskinin azaldığı belirtilmiştir.

İçerdiği zengin antioksidanlar ile sinir sistemine de faydalı olan kestane balı, sinir sistemi rahatsızlıklarından ve baş ağrısından kurtulma konusunda oldukça etkili olduğu söylenmektedir.
Akciğer hastalarının düzenli olarak kestane balı tüketmesi, bu hastalıkla mücadelede en etkili doğal besinlerden birisidir diyerek iyi okumalar diliyor önce HEKİMİNİZE danışmanızı öneriyor, güzel bir hafta geçirmenizi diliyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.