Dolar 32,5681
Euro 34,7244
Altın 2.492,75
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C

İŞTE YILIN HABERİ!

İŞTE YILIN HABERİ!
31 Aralık 2019 17:12 | Son Güncellenme: 31 Aralık 2019 19:35

ESKİYEN bir yılı daha geride bırakırken, cumhuriyetin 100’üncü kuruluş yıldönümünün kutlanacağı, sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan yeniliklerin yaşanma beklentilerinin yoğunlaşacağı, özgürlük adına, refah ve mutluluk adına taleplerin daha artacağı “20”li yıllara, yani yeni bir 10 yıla “merhaba” diyoruz.

Matematiksel olarak bakıldığında iki 20 rakamının bir araya gelerek belirlediği 2020, her açıdan özel bir dönem olacağını gösteriyor bizlere.

***

Bu özel dönemin başlangıcında, ya da 2019’un sonunda erzurumdanhabeler.com olarak bir muhasebe yapalım istedik.

***

Habercilik adına önemli çalışmalara imza attığımız 2019’da, bizi en çok Kırmızıtaş Köyü’nde 12 öğrencisi ile Cumhuriyet Bayramı kutlaması yapan Kadir Sabuncuoğlu ağabeyimizin imzasını taşıyan Gizem Öğretmen haberi, sonrasında da bu habere gösterilen “inanılmaz” ilgi etkiledi.

***

erzurumdanhaberler olarak çok abartılı olmasa da, haberlerimizle ilgi topladığımız, özellikle Facebook’da “mütevazi ölçülerde” beğenildiğimiz bir gerçek.

***

Tüm değerlendirmelerimizi, “Erzurum özeli”nden yola çıkarak, habercilik yapan/yaptığını iddia eden gazetelere ve sosyal medyada boy gösteren sitelerin ortaya koydukları performansa, dolayısıyla gerçekleşen rakamlara bakarak yapıyor…

Toplamda 7 bini aşmış bir takipçi kitlesi, yine 7 bini geçmiş beğeni sayısını asla yeterli bulmuyor, “çok büyük bir başarı sağladık” elbet demiyor, diyemiyoruz.

***

Üç buçuk yılda geldiğimiz nokta burası. Yani 7 bin 300 takipçi sayısı, işte o kadar!

***

Keşke daha çok insan, çok daha fazla Erzurumlu, kendinden birşeyleri bulduğuna inandığımız erzurumdanhaberler’e sahip çıkıp, en azından Facebook’da ve Twitter’da destek olabilse!

***

Şurası bir gerçek ki; akla gelen ve gelebilecek tüm sorun, sıkıntılara çözüm bulunması, beklentilerin gerçekleşmesi, sanatta, sporda, eğitimde arzu edilen hedeflere ulaşılabilmesi, toplum katmanları arasındaki güçbirliği, dayanışma ve kenetlenmenin sağlanmasıyla mümkün olabiliyor.

***

“İlla bizi takip edin, illa yaptıklarımızı beğenin” demiyoruz…

Demiyoruz ama, güçbirliğinin sağlanması adına neler yapılması gerektiğini, ya da neler yapmamız gerektiğini bize anlatmanızı, öğretmenizi, yol göstermenizi de istiyoruz sizlerden.

***

Asli görevi “habercilik” olan yerel haber siteleri içinde, açık ara bir farkla önde olduğumuzu, benimsendiğimizi, takip edildiğimizi, “beğenme butonlarına dokunma cimriliği gösterilse bile” görüyoruz.

***

Erzurum’da en ciddi bir İstanbul gazetesinin bile sadece “birkaç yüz adet” sattığı göz önünde tutulduğunda, yayınladığımız bir vasat haberin 5-10 bin arası bir erişime ulaşması, bazı haber, yorum ve kültürel paylaşımların 15, 20, hatta 30 bin erişim sayısını yakalaması, gururumuzu okşamıyor değil.

***

Beğenme ve erişim sayısının bize giderek”normal” geldiği günlerde, Gizem Öğretmen’in haberine 182 bin gibi astronomik bir rakama ulaşması ve erişim sağlanması, yine aynı haberin 33 bin etkileşim almasının yanında bin 900 beğenme ve yorum sayısı, doğrusunu söylemek gerekirse bizleri de fazlasıyla şaşırttı.

***

Başa dönersek eğer; yurt genelinde kaç bin sosyal medya sitesi var, bilmiyoruz. Bu sitelerin on binlerce, yüz binlerce takipçisi olduğu da bilinen bir gerçek.

***

Miktarı bilinmeyen, takipçi sayıları on binleri bulan yüzlerce, binlerce popüler site içinde, erzurumdanhaberler’in 7 bin kişi tarafından beğenilmesi asla heyecanımızı kırmıyor, hevesimizi kaçırtmıyor; aksine takipçilerimize karşı olan sorumluluğumuzu ve mesleğimize duyduğumuz saygıyı katmerleştiriyor.

***

Yeni bir yıl, yeni umutlar demek.

Yeni yılda umutlarımızın yeşermesi, huzuru ve mutluluğu yakalamamız önde gelen dileğimiz.

Daha güzel günlerde buluşmak dileğiyle…

Mutlu yıllar, umutlu yarınlar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.