Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 19°C

KATRE-İ MEŞK VE ÇİFTE MİNARELİ MEDRESE FARKI

KATRE-İ MEŞK VE ÇİFTE MİNARELİ MEDRESE FARKI
27 Ağustos 2023 18:31

KÜLTÜR Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen Kültür Yolu Festivali programlarının üçüncü ayağını oluşturan ve 9 günden bu yana devam eden Palandöken Kültür Yolu Festivali, perdelerini kapattı. Festivale yaptıkları çalışma ve gayretleriyle renk katan, hareketlilik kazandıran Erzurum ekibi büyük takdir topladı.

İNSANLAR SANATA DOYDU

Yerel sanatçı ve müzisyenlere programda yer verilmediği için farklı çevrelerden eleştiri alan Palandöken Kültür Yolu Festivali, 37 ayrı mekânda, yaklaşık 400 kadar faaliyetle Erzurumlular’ı sanata doyurdu.

ÇİFTE MİNARELİ MEDRESE AYRICALIĞI

Etkinliklerin merkezini oluşturan Çifte Minareli Medrese’nin ayrıcalık kattığı festivalin yükünü sırtlanan Erzurum’dan çok sayıda kişi ve kuruluş; sergiler, toplantılar, şiir dinletileri ve tiyatro gösterileriyle etkinliği zirveye taşıdı.

YABANCILAR BİLE İLGİ GÖSTERDİ

Festivalin son günlerinde Yakutiye Halk Eğitimi Merkezi usta öğretici ve öğrencilerinin hazırladığı ve sunduğu “Katre-i Meşk” sergisi, yabancı turistlerin bile ilgisini ve dikkatini çekti.

YORGUNLUĞUMUZU UNUTTUK

Sergi için günler öncesinden hazırlık yapmaya başladıklarını belirten Usta Öğretici Aslı Neva Ötügen, gördükleri ilgiden çok memnun kaldıklarını belirtti, aldıkları övgülerin yorgunluklarını unutturduğunu söyledi. Ötügen, kendilerine rahat bir çalışma ortamı sağlayan Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkililerine teşekkürü ihmal etmedi.

USLU: VİTES BÜYÜTTÜK

Bölge Müdürü Murat Uslu da, Vakıflar olarak Erzurum’da varlıklarını hissettirmek için azami gayret gösterdiklerini belirtti, vakıf eserlerinin bakımı, restorasyonu ve korunmasını titizlikle yaptıklarını bildirdi. Müdür Uslu, çalışma ve hizmetleriyle Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nü zirveye taşımayı hedeflediklerini ve vites büyüttüklerini sözlerine eklemeyi ihmal etmedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.