Dolar 32,5135
Euro 34,9476
Altın 2.434,67
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 22°C

“KAYA NEREDE, BİZ ORADAYIZ” DEDİ, İSTİFALARINI VERDİLER

“KAYA NEREDE, BİZ ORADAYIZ” DEDİ, İSTİFALARINI VERDİLER
20 Eylül 2017 18:16 | Son Güncellenme: 20 Eylül 2017 19:27

UZUN yıllar siyaset yaptığı partisinden 12 Eylül’de istifa eden önceki İl Başkanı Zekai Kaya’nın ardından, MHP’de yaprak dökümü başladı. Genel merkez tarafından önceden görevden alınan çok sayıda eski ilçe başkanı ve yöneticinin, Erzurum Adliyesi’ne giderek, partileri ile ilişkilerini sonlandıran dilekçeleri İl Seçim Kurulu Başkanlığı’na verdikleri öğrenildi.

MHP’nin önceki İl Başkanı Zekai Kaya ile ortak hareket eden ve olağanüstü kongre çağrısı yapan Meral Akşener’den yana tavır aldıkları gerekçesiyle görevden alınan MHP Yakutiye eski İlçe Başkanı İbrahim Dumlu, Palandöken eski İlçe Başkanı Fetullah Yapan, Aziziye eski İlçe Başkanı Fatih Çelik ile Pasinler eski İlçe Başkanı Sedat Sezer ve Çat eski İlçe Başkanı Yavuz Sarı’nın bugün MHP İl Başkanlığı yerine İl Seçim Kurulu’na giderek istifa dilekçelerini vermesi, siyasi çevrelerde ilgiyle karşılandı.

Aralarında MHP Erzurum eski ve yeni Kadın Kolları üyeleri ile çeşitli ilçe teşkilatlarında önceden görev almış eski yöneticinin topluca istifası, “istifaların peşi gelecek” açıklamasını da beraberinde getirdi.

SAYI 250’Yİ BULDU

İstifa eden eski MHP’liler adına konuşan Yakutiye eski İlçe Başkanı İbrahim Dumlu, istifa eden partili sayısının 250’yi bulduğunu öne sürdü.

Zekai Kaya’nın istifasının ardından MHP’de durmanın çok da öneminin kalmadığını belirten Dumlu, yaptığı değerlendirmede şöyle konuştu:

“Zekai Başkan nerede, biz de oradayız. Ben ve benim gibi düşünen arkadaşlarımız açısından MHP’de zaten siyaset yapma imkanı ve ortamı ortadan kalkmıştı. Ülkücü iradenin yok sayılmış olması hepimizi üzmüştür. Biz Türk Milliyetçileri’nin savunduğu ilkelerle taban tabana zıt yol izlenmesi ve sürekli eleştirip, karşı çıktığımız yanlışların, sonradan benimsenmesi gibi tutarsızlıklar, bizi yol ayrımına sürüklemiştir. Birlikte siyaset yaptığımız Zeka Başkan’ın istifası da, böyle bir karar almamızda önemli rol oynamıştır. Partiden istifaların devam edeceğini umuyorum. Bundan böyle, eğer ortamı oluşursa, siyasete sayın Meral Akşener ile birlikte devam etme gibi bir niyetimiz var. Erzurum kamuoyunun bilgisine bu düşüncemizi sunalım istedik.” erzhaber

YORUMLAR

  1. Bozkurt dedi ki:

    Türk milliyetçileri adına açıklama yapma hakkını size kim veriyor? Eleştirdiğiniz yanlışlar 20 yıldır bu partideydi. Acaba neden Zekai Kaya beyfendinin istifasını beklediniz? Ve isimleri geçen değerli insanların hepsi senelerdir Mhp’deydi. Yanlışlar yeni mi akıllarına geldi. Koray bey her görüşten insana açığız diyor. Ne yani erzurumda Türk milliyetçilerini istifaya davet edip, güneydoğuda da oy kazanmak için ne yapılacak merak ediyorum. Yine de ne kadar yanlışı da olsa partimiz Mhp’dir. Davamız Mustafa Sarıgülün, erkan mumcunun değil, önkuzunun davasıdır.

  2. Bülent dedi ki:

    Camiamıza it sürüsü diyenlerle pkk ile masaya oturanlarla aynı kefede olanlar ya ÜLKÜCÜ değil yada ithamı kabul etmiştir.. 😓