Dolar 32,3372
Euro 35,0918
Altın 2.308,16
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

KAYGUSUZ’DAN İDDİALARA CEVAP!

GEÇTİĞİMİZ YIL YAPILAN LGS SINAVLARINDA BAŞARISIZ OLMA İHTİMALİ YÜKSEK ÖĞRENCİLERİ SINAVA ALDIRMAMAKLA İTHAM EDİLEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SALİH KAYGUSUZ, YAPTIĞI AÇIKLAMADA ASILSIZ İDDİALARLA BAŞARILARINA GÖLGE DÜŞÜRÜLMEK İSTENDİNİ BİLDİRDİ.

KAYGUSUZ’DAN İDDİALARA CEVAP!
20 Nisan 2022 10:36 | Son Güncellenme: 29 Nisan 2022 06:09

ERZURUM’un LGS sınavlarında başarısını yükseltmek amacıyla, başarısız olma ihtimali yüksek öğrencilerin önünü keserek sınava girmelerini engellediği iddia edilen İl Millî Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, ortaya atılan iddiaları “yersiz ve asılsız” bulduğunu söyledi, başarılarının gölgelenmek istendiğini bildirdi.

İnternet üzerinden yayın yapan Gazete Doğu’da  “LGS ile ilgili bomba iddia” ve “Kaygusuz herkesi yanılttı mı?” başlıklarıyla Efendi Sarı imzalı  haber ve yorumları kaynak göstererek bir haber yapan ve İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz’u açıklama yapmaya davet eden erzurumdanhaberler’in çağrısı karşılık buldu.

SINAVA ALINMAMA DİYE BİRŞEY SÖZKONUSU DEĞİL

Ortaya atılan iddialarla ilgili olarak erzurumdanhaberler’e önce telefonla bağlanarak bir değerlendirme yapan, ardından da yazılı bir açıklama gönderen Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Erzurum’un son zamanlarda elde ettiği başarılara gölge düşürülmek istendiğini savundu.  “LGS’de öğrencilerin sınava alınmaması gibi bir durum söz konusu değildir” diyen Müdür Kaygusuz, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

KİMSENİN MAĞDUR OLMASINI İSTEMEYİZ

“- Biz eğitimciyiz. Hiçbir çocuğumuzun geleceği ile ilgili konularda mağdur olmasını ne ben, ne okul idarecileri ve ne de öğretmenler kabul edemeyiz. Yanlış algılama nedeniyle LGS süreci, maalesef bir yıldır gündemde tutulmaya çalışılıyor. 2017 yılına kadar tüm Türkiye’de TEOG (Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş ) sınavı uygulanmaktaydı ve öğrencilerin mutlaka girmesi gereken mecburi bir sınavdı. Daha sonra sınav sistemi değişti, LGS (Liselere Geçiş Sınavı) getirildi. LGS bir seçme sınavıdır. Bu sınava girmek zorunlu olmayıp, proje okullarına gitmek isteyen öğrenciler bu sınava girmekteler. Dolayısıyla 2018 yılından itibaren tüm Türkiye’de sınava giren öğrenci sayısında düşüş yaşanmaya başladı. Aynı durum Erzurum’da da görüldü. Hiçbir öğrencimiz ne Erzurum’da ne Türkiye’de mağdur olmamaktadır. Bu tür iddialar başta gece gündüz emek harcayan idareci ve öğretmenlerimiz olmak üzere bütün eğitim camiasının başarısına gölge düşürmektedir.”

İl genelinde 3 yıldan beri çok yoğun çalışmalar yapıldığına da dikkati çeken Salih Kaygusuz, “İl ve ilçe müdürlüklerimizde kurduğumuz komisyonlar marifetiyle çalışmalarımız bire bir takip edilmektedir. Bu çalışmalar meyvesini vermiştir. Şöyle ki, 2019 yılında bakanlığımız tarafından yayınlanan LGS sonuçlarına göre Erzurum, Türkiye ortalamasının 3 puan gerisindeyken, 2021 yılı sonuçlarına göre Türkiye ortalamasının üzerine çıkarak 18 puanlık bir artış sağlanmıştır. Aynı şekilde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda da (YKS) başarılı sonuçlar alınmış, yine Anadolu Liselerinde Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) 2019’da Türkiye ortalamasının 10 puan gerisinde olan Erzurum, 2021 yılında Türkiye ortalamasının 10 puan üstüne çıkmış, toplamda 20 puanlık bir artış sağlanmıştır.  Bu başarıların artarak sürmesi için tüm öğretmen ve idarecilerimiz tatil demeden, mesai kavramı gözetmeden gayret sarf etmektedirler. Bu vesile ile başta eğitim camiası olmak üzere destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.